|

Yuvaya döndü

MHP lideri Bahçeli, Meclis’teki elini öptüğü için Genel İdare Kurulu dışında bırakılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ı partisine davet etti. Arkaz, “Benim için büyük bir onurdur” diyerek MHP’ye geçme kararı aldığını açıkladı.

Haber Merkezi
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 04:25 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Hayati Arkaz - Devlet Bahçeli
Hayati Arkaz - Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’nin 2. Olağanüstü Kurultayı’nda Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine yeniden seçilmeyen İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz’ı partisine davet etti.

SİSTEMLİ SALDIRILARA MARUZ KALDI

“Sayın Hayati Arkaz el öpme hadisesinden sonra sistemli bir şekilde saldırılara maruz kalmış ve dışlanmıştır” ifadesini kullanan Bahçeli, Arkaz’ın GİK listesinin dışında bırakıldığını hatırlattı. Bahçeli, “Değerli dava arkadaşımız ve benzeri durumdaki arkadaşlarımızı yakından takip ediyoruz. Değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz’ı partimize davet ediyoruz” dedi. Arkaz, Bahçeli’nin daveti üzerine, “Benim için büyük bir onurdur” diyerek MHP’ye geçme kararı aldığını açıkladı. Bir süredir partiden kopuk olduğunu belirten Arkaz, sürecin kurultayla alakalı olmadığını söyledi.

İYİ PARTİLİ MİLLETVEKİLİ SAYISI 41’E DÜŞÜYOR

Arkaz’ın ayrılmasıyla İYİ Parti vekil sayısı 41’e düşecek. Arkaz, partisinden gelen eleştirilere, “Türk’ün töresinde büyüğe saygı, küçüğe sevgi esastır. Sevgide serbesiyet saygıda mecburiyet vardır” cevabını vermişti.

#MHP
#Devlet Bahçeli
#Hayati Arkaz
6 yıl önce