|

Zaman'dan bir yalan haber daha

Zaman gazetesinde bugün yer alan “Üniversite Öğrencilerine Büyük Gözaltı” başlıklı haberi İçişleri Bakanlığı yalanladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Ülkemizin siyasi istikrarını bozma çabasında olanların üniversite gençliği üzerinden yürütmeye çalıştığı bir provokasyondur" ifadelerine yer verildi.

14:13 - 5/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:27 - 5/01/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Zaman gazetesininn bugün manşetinde yer alan “Üniversite Öğrencilerine Büyük Gözaltı” başlıklı haberi İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile yalanlandı. Gazete  İçişleri Bakanlığı'nın  81 ilin valiliklerine gizli bir talimat göndererek , aparttan pansiyona kadar öğrencilerin kaldığı her yerin izlenmesi emrini verdiğini. İllerde kurulacak komisyonların elde ettiği değerlendirme bilgilerini her ay merkeze ulaştıracağını iddia etmişti. Bakanlık yaptığı açıklamada "Ülkemizin siyasi istikrarını bozma çabasında olanların üniversite gençliği üzerinden yürütmeye çalıştığı bir provokasyondur" denildi.


İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle:


"Zaman Gazetesi’nin 05.01.2015 tarihli “Üniversite Öğrencilerine Büyük Gözaltı” başlıklı haberi, ülkemizin siyasi istikrarını bozma çabasında olanların üniversite gençliği üzerinden yürütmeye çalıştığı bir provokasyondur.


Sayın Bakanımızın böyle bir talimatı bulunmamaktadır.


Bahsi geçen bu haber de yürütülen kara propagandanın bir parçası olup bütün yönleriyle yalan, hayal ürünü ve iftiradan ibarettir. 

 

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

 
#zaman gazetesi
#haber
#yalanlama
#içişleri bakanlığı
9 yıl önce