|

Zergele cayır cayır

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kandil’e gerçekleştirdiği en kapsamlı operasyonda, PKK’nın 10’a yakın kampı yerle bir edildi. Vurulan yerler arasında, örgütün elebaşlarından Mustafa Karasu’nun kaldığı Zergele eğitim tampı, Cemil Bayık’ın saklandığı Belakati kampı ile telsiz görüşmelerinin sağlandığı Berda Kaşu kampı da var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 05:01 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
PKK’nın 10’a yakın kampı yerle bir edildi.
PKK’nın 10’a yakın kampı yerle bir edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın terörist elebaşlarının toplantıdayken vurulduğunu açıkladığı hava operasyonunda, Kandil’de bulunan 10'a yakın PKK kampının yerle bir edildiği ortaya çıktı. Kuzey Irak’ta ilerleyişini sürdüren Türk silahlı Kuvvetleri, 10 Mart’tan bu yana süren operasyonlar kapsamından sınırdan yaklaşık 35 kilometre içeri girerken, Kandil önündeki tüm engeller temizleniyor.

BAYIK'IN KAMPI DA VURULDU

Edinilen bilgiye göre, son hava harekatında örgütün sözde yöneticilerinin barındığı kamplar hedef alındı. Halen Kandil’de PKK elebaşlarının bulunduğu 10’a yakın kamp bulunuyor. Bu yerlerden Surede kampı, örgütün üst düzey yöneticilerin barındığı en önemli kamplar arasında. Vurulan Belakati kampı ise terörist örgütün lojistiğini ağırlıklı olarak sağlayan bir kamp. PKK elebaşlarından Cemil Bayık’ın da bu kampta kaldığı biliniyor.

İRAN TARAFINA KAÇIYORLAR

Vurulan kamplardan teröristlerin eğitim kampı Zergele kampında da PKK elebaşlardan Mustafa Karasu kalıyor. Yerle bir edilen Bole kampı örgütün kadın yapılanması ve cephaneliğinin bulunduğu bir yer. Harabeye dönen Levce kampında hastaların tedavi edildiği üniteler bulunuyor. Vurulan Berda Kaşu kampı ise, terörist örgütün muhabere sistemlerinin bulunduğu, telsiz irtibatını sağlayan bir kamp. Operasyonda, teröristlerin eğitildiği Şehit Rüstem kampı ile azılı teröristlerin barınma alanı Kurtak kampı da hedef alındı. Kamplarda yaşanan bu tahribatın ardından PKK'lılar, ihanet yuvalarını bütünüyle yakarak İran tarafındaki kamplara kaçmak zorunda kaldı.


MEHMETÇİK BAĞLANTIYI KESTİ

Yurt içindeki terörle mücadele başarısını Kandil’le taçlandıracak planlamalar 2017 yılı sonundan itibaren yapılmaya başlandı. Mehmetçik, Kandil’den sızmalar sonucu artan saldırılar üzerine Mart 2018 itibariyle sınırı geçti. Türkiye-Irak-İran sınır hattı boyunca Şemdinli üçgeninden Irak kuzeyine doğru başlatılan operasyonlarda 35 kilometre derinliğe kadar ulaşıldı. TSK unsurları temizlenen hatta 20’ye yakın üs inşa etti. Terörist örgütün Türkiye’ye sızmaların gerçekleştirildiği sınır kampları ve bu kampların Kandil ile bağlantısı kesildi.

KANDİL’DE BARINAMAYACAKLAR

Harekatın ikinci aşaması için yol inşaatları ve gerekli tahkimatlar ise aralıksız sürüyor. Aylar öncesinden yapılan operasyon planlamalarında ise hedef, Kandil'deki PKK varlığının tamamen bitirilmesi ve teröristlerin altyapılarının tamamen yok edilmesi. Bunun için Kandil’e hava destekli bir kara operasyonu planlanıyor. Bu harekat için “kapsamlı bir operasyon” tanımı yapılıyor. Bu doğrultuda harekat öncesi gerçekleştirecek hava operasyonlarıyla mağaralar vurulacak. Ardından Kandil’deki tüm mağaralar, terörist inleri, her nokta tek tek taranacak. Böylece PKK'nın kandili sönecek. Kandil, PKK için bir daha barınamayacak hale getirilecek.

Öte yandan, harekatlardan birinde Mehmetçik tarafından paketlendiği iddia edilen terörist elebaşlarına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yaklaşık 35 teröristi toplantıdayken vurduk” diyerek sayı verdiği son operasyonda öldürülen teröristlerin kimlik tespit çalışmalarının ise sürdürüldüğü öğrenildi.

  • 7 hain etkisiz
  • Güvenlik güçleri dün hainlere ağır darbe vurdu. Irak’ın kuzeyindeki Zap ile Hakkari sınır bölgelerine yönelik hava harekatı düzenlendi. Bombardımanda aralarında sözde bölge sorum lusunun da olduğu 7 PKK’lı etkisiz hale getirildi.
#PKK
#Zergene
#Terör
6 yıl önce