|

Zeybekci: O yürüyüş dünyanın her yerinde olmalıdır

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Paris’teki saldırıları protesto etmek için düzenlenen "Cumhuriyet Yürüyüşü"ne ilişkin, “Terörizme karşı dün Fransa’da yapılan o yürüyüşü sonuna kadar destekliyoruz. O kol kola yürüyüş dünyanın her yerinde olmalıdır” dedi.

Yeni Şafak
12:29 - 12/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:31 - 12/01/2015 Pazartesi
IHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Efta Parlamenter Üyeleri Komitesi’ni kabul etti. Ekonomi Bakanlığı toplantı salonunda gerçekleştirilen kabulde konuşan Bakan Zeybekci, “Türkiye’nin Avrupa ile olan yürüyüşü bütün alanlarda son 200 yıldan bu yana devam ediyor. Bundan sonra da artarak devem edecektir. Türkiye, AB ile dünyada Gümrük Anlaşması olan tek ülke ve bu 20 yıldır devam ediyor. Yılmaz bir şekilde AB’nin aday ülkesi” diye konuştu.


Fransa’da haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine düzenlenen saldırıyı da kınadığını belirten Zeybekci, “Fransa’da yaşanan korkunç terör olayını nefretle kınıyoruz. Bütün insanlık, modern ve demokratik dünya terörizme karşı birlikte olmak zorundadır. Bu Fransa’da olduğu zaman, Suriye’de olduğu zaman, Irak, Afganistan, Afrika’da dünyanın başka yerinde olduğu zaman başka bir şekilde görülmemelidir. Irak’ta ve Suriye’de yaşanan bu insanlık dramı da bütün ülkeler tarafından dikkatle değerlendirmeli ve buna karşı çok güçlü adımlar atılmalı. Terörizmin dini yoktur, terörizmin milliyeti yoktur, terörizmin rengi, ırkı yoktur. Terörizme karşı dün Fransa’da yapılan o yürüyüşü sonuna kadar destekliyoruz. O kol kola yürüyüş dünyanın her yerinde olmalıdır” ifadelerini kullandı.

#Ekonomi Bakanı
#Nihat Zeybekci
#Efta Parlamenter Üyeleri Komitesi
#Fransa
#Charlie Hebdo
#saldırı
#kınama
9 yıl önce