|

Yeniden şampiyon olacağım

Macaristan’da düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası’na, ABD’nin Ohio eyaletinde kendisi gibi olimpiyat şampiyonu güreşçi Snyder ile hazırlananan milli güreşçimiz Taha Akgül, “Hedefim bir kez daha dünya şampiyonu olmak” dedi

Yeni Şafak
04:00 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:44 - 9/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül
​Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Dünya Şampiyonası’na ABD’li Kyle Snyder ile ikili kamp yaparak hazırlanıyor. Türkiye’de yaşadığı partner sıkıntısı nedeniyle ABD’nin Ohio eyaletinde kendisi gibi olimpiyat şampiyonu güreşçi Snyder ile kamp yapan Akgül, çalışmaların çok verimli geçtiğini vurguladı.

Taha, Macaristan’da Ekim ayında düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası’na güzel bir ortamda hazırlandıklarını belirterek, “Üst düzey bir sporcuyla antrenman yapıyorum. Benim açımdan kampın çok yararlı geçtiğine inanıyorum. Dünya Şampiyonası’na planlı bir şekilde hazırlanıyoruz. Sürekli minderde antrenmandayız. Bizden beklentilerin olduğunu biliyorum. Türkiye’de partner sıkıntısı yaşıyorum. Bunu ABD kampıyla biraz gidermiş oluyorum. Kamp çok verimli geçiyor. Hedefim bir kez daha dünya şampiyonu olmak” dedi. Taha Akgül’ün antrenörü Abdullah Çakmar ise Dünya Şampiyonası’na en iyi şekilde hazırlanmak için ABD’de bulunduklarını belirterek, “Taha’nın rakibi güçlü ve sporcumuzu yüzde 90 zorluyor. Bizim açımızdan iyi bir kondisyon antrenmanı oluyor. Katılacağımız organizasyonlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu yüzden sorumluluğumuzun farkındayız” diye konuştu.

GREKOROMEN MİLLİ TAKIMI BAKÜ’TE KAMPTA

Grekoromen Güreş Milli Takımı ise Macaristan’da Ekim ayında düzenlenecek Dünya Güreş Şampiyonası’nın hazırlıklarını Bakü’de Azerbaycan Milli Takımı ile ortak kamp yaparak sürdürüyor. Teknik direktör Salih Bora, “İki devlet tek millet anlayışı içerisinde başta Azerbaycan Teknik Direktörü Şaban Donat olmak üzere herkes müthiş yakınlık gösteriyor. 18 Ağustos’tan sonra Almanya’da turnuvaya katılacağız” dedi.

#​Macaristan
#Taha Akgül
6 yıl önce