|

Hangi illerde okullar tatil? 21-22 Aralık kar tatili olan iller listesi

Hangi illerde okullar tatil? Yoğun kar yağışları bazı bölgeleri etkisi altına alırken 21 Aralık Çarşamba günü bazı illerde okullar tatil edildi. Öğrenciler ise 21-22 Aralık tarihlerinde kar tatili olan illeri araştırıyor. Bizler de sizler için hangi illerde okulların tatil edildiğini araştırdık. İşte kar tatili olan iller.

Yeni Şafak
10:37 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:45 - 21/12/2016 Çarşamba
Diğer

Hangi illerde okullar tatil? Meteoroloji'den yapılan uyarıların ardından bazı bölgelerde kar yağışları etkisini giderek arttırıyor ve bazı illerden ise kar tatili haberleri geliyor. Öğrenciler ise büyük bir merakla hangi illerde okulların tatil edildiğini araştırıyor. Bizler de sizler için 21-22 Aralık kar tatili olan illeri araştırdık. İşte 21-22 Aralık kar tatili olan iller.



21 Aralık kar tatili olan iller


Kahramanmaraş


Kahramanmaraş'ta yoğun kar nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.



İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, il genelinde etkili olan yoğun kar nedeniyle kent merkezinde okullarda eğitime devam edildiğini ancak yüksek kesimlerdeki okullarda eğitime ara verildiğini söyledi.



Akkurt, Pazarcık, Ekinözü, Türkoğlu, merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçesindeki, taşımalı okullar ile bu ilçelerin yüksek kesimlerindeki okullarda kar dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.



Sinop


Sinop'ta bir ilçe geneli ve 2 ilçede taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar göz önünde bulundurularak Boyabat ilçesindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.



Saraydüzü ve Durağan ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda bugün eğitim öğretim yapılmaması kararlaştırıldı.



Yetkililer, bölgede kar yağışının aralıklarla devam ettiğini bildirdi.



Bartın


Bartın'da kar, soğuk ve buzlanma nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildi.



Kastamonu


Kastamonu kent merkezinde, yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime ara verildi.



Çorum


Yoğun kar yağışının etkili olduğu Çorum'un Osmancık ilçesinde tüm okullarda, Sungurlu'da tüm köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için, Kargı ilçesinde de taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime ara verildi.



Düzce


Düzce'de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Yığılcı ve Kaynaşlı ilçelerinde tüm okullarda eğitime bugün ara verildi.



Karabük


Karabük'te kar yağışı nedeniyle okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.


Karabuk Valiliği'nden yapılan açıklamada yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde okulların çarşamba günü tatil edildiği belirtildi. Açıklamada hamile ve engelli kamu görevlilerinin de izinli sayılacağı bildirdi



Kilis


Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.



Vali İsmail Çataklı, sosyal paylaşım sitesi hesabında yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini bildirdi.



Çataklı açıklamasında, gece başlayan kar yağışı dolayısıyla ilkokul, ortaokul ve liseler ile özel okullarda eğitime bugün ara verildiğini duyurdu.



Gaziantep


Gaziantep'te etkili kar nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.



İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, kentte etkili olan kar yapışı nedeniyle bazı kararlar alındığını söyledi.



Kent genelinde eğitime bir gün ara verildiğini ifade eden Mete, hava durumuna göre bu sürenin uzayabileceğini kaydetti.



Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür de üniversite öğrencilerine bugün izin verildiğini açıkladı.



22 Aralık listesi güncellenecektir





#Hangi illerde okullar tatil
#Kar tatili olan iller
#21 Aralık kar tatili olan iller
7 yıl önce