|

1 ayda 45 kilo verdi

Tokat kent merkezinde esnaflık yapan evli ve 2 çocuk babası 36 yaşındaki Nafiz Özsoy, mide küçültme ameliyatı oldu, 1 ayda 45 kilo zayıflayarak, 210 kilodan 165 kiloya düştü.

Yeni Şafak
14:41 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 14:55 - 28/07/2015 Salı
DHA

Nafiz Özsoy, aşırı kilolardan dolayı nefes alamama, uykusuzluk, yürüyememe şikayetleri ile hastaneye başvurdu. Daha önce 3 kez midesine takılan balon sonrası zayıflayan, ancak midesine takılan balonun erimesi sonrası 270 kiloya kadar yükselen Özsoy'a, burada gerekli tahliller yapıldıktan sonra mide küçültme ameliyatı önerildi. Doktorların bu teklifine olumlu yanıt veren Özsoy, bir ay önce Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Özsoy tarafından 210 kilo iken ameliyata alındı. Başarılı bir ameliyat sonrası Özsoy, 4 gün sonra taburcu edilerek evine gönderildi. Ameliyat sonrası evinde dinlenen Nafiz Özsoy, bir ayda 45 kilo zayıflayarak 210 kilodan 165 kiloya düştü.



'HAYATIM DEĞİŞTİ'

Daha önce 3 kez midesine balon takıldığını söyleyen Nafiz Özsoy, "Belirli kilolara indim ama tekrar kilo almam çok hızlı oldu. Sonuç olarak bir fayda göremedim. En son ben 270 kiloya kadar çıktım, 130 kiloya kadar indim balonla ama kilo almam çok hızlı bir şekilde yükseldi. En son 210 kiloydum, hayatım çok zor geçiyordu. Yürüyemiyordum, nefes almakta zorluk yaşıyordum. Hayatımız bitmiş gibiydi. Sağolsun Zeki hocayı tanıdık. O da ameliyat olmamızın daha uygun olacağını söyledi. Bir ay oldu ameliyat olalı, 45 kilo verdim. Şu anda çok güzel, yürüyüşler yapıyorum, hayatım değişti. Şimdi çok iyiyim. 165 kiloya indim. Günlük 1 ile 2 kilo arasında veriyorum. Yaşam tarzım değişti. Hedefimiz 90 kiloya düşmek" dedi.



'GAYET İYİ DURUMDA'

Yrd. Doç. Dr. Zeki Özsoy ise hastanın yaklaşık 1.5 ay önce kendilerine başvurduğunu kaydederek, "Biz geldiğinde 210 kiloydu. Biz gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra, ön değerlendirmeler sonrasında hastamızı iki hafta sonrasında ameliyata aldık. Hastamızı sorunsuz bir şekilde ameliyat ettikten sonra dördüncü gününde taburcu ettik. Şu an için bir sıkıntısı yok, gayet iyi durumda. Yaklaşık 45 kilo verdi ve yaşam kalitesi buna bağlı olarak ciddi düzelmeler gördük. Kendisi de biz de memnunuz" dedi.


Yrd. Doç. Dr. Özsoy, ayrıca mide küçültme ameliyatlarının üniversite hastanesinde 2009 yılında başladığını ve yüzlerce hastaya bu hizmetin verildiğini kaydetti.



#kilo
#1 ayda 45 kilo
#36 yaşındaki Nafiz Özsoy
9 yıl önce