|

11 gün sonra kurtarılan Kuyu'dan haber var

Beykoz'da düştüğü kuyudan 11 gün sonra kurtarılmasının ardından geçirdiği ağır hastalığı da yenen "Kuyu" köpek, HAÇİKO tarafından koruma altına alındı.

Yeni Şafak
12:46 - 3/10/2017 Salı
Güncelleme: 13:27 - 3/10/2017 Salı
AA
Kuyu Köpek
Kuyu Köpek

Beykoz'da düştüğü kuyudan 11 gün sonra kurtarılmasının ardından sanatçı Ömür Gedik'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Hayvanları Çaresizlikten ve İlgisizlikten Koruma Derneği'nin (HAÇİKO) koruma altına aldığı "Kuyu" köpek, güvenli bir ortamda yaşamını sürdürüyor

İlk günlerde kendisini kurtaran ekipte yer alan İstanbul İtfaiyesi'nce sahiplenilen Kuyu, sonraki günlerde ölümcül bir hastalığa yakalandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Kuyu'nun daha özenli bir bakıma ihtiyacı olduğunu gören Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, Kuyu'nun kurtarılma sürecinde ekipleri yalnız bırakmayan, aynı zamanda HAÇİKO'nun yönetim kurulu başkanlığını da yürüten yazar Ömür Gedik'e ulaştı.

'Kuyu sembol oldu'

Kurtarma çalışmalarının, şubat ayının en soğuk günlerinde sabahlara kadar sürdüğüne değinen Gedik, o günlerde kendilerinin tek yapabildiğinin ekiplere yiyecek getirmek ve moral vermek olduğunu ifade etti.


#Ömür Gedik
#Kuyu
7 yıl önce