|

2 yılda 70 kilo verince fenomen oldu

İzmir'de yaşayan ve 2 yılda 70 kilo verip, 145'ten 75 kiloya düşen 24 yaşındaki Gül Baykan, 'Diyet Mevzuları' adı altında açtığı sosyal medya hesabıyla, 23 bin takipçiye ulaştı. Hollanda, İngiltere ve Azerbaycan gibi ülkelerden birçok takipçisi olan Baykan, ilk yıl 50, ikinci yıl 20 kilo vererek yeme alışkanlığını değiştirdiğini söyledi.

Yeni Şafak
17:48 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 17:53 - 18/12/2016 Pazar
DHA
Gül Baykan kilolu haliyle çektirdiği bu fotoğrafları artık eskide bıraktı.
Gül Baykan kilolu haliyle çektirdiği bu fotoğrafları artık eskide bıraktı.

145 kilo olan Gül Baykan, iki yılda tam 70 kilo vermeyi başardı. 75 kiloya düşen Gül Baykan, 'Diyet Mevzuları' adıyla açtığı sosyal medya hesabıyla büyük ilgi gördü. Obezite ile mücadele konusunda bilgiler paylaşan Baykan'ı, aralarında Hollanda, İngiltere ve Azerbaycan'dan olanların da bulunduğu 23 bin kişi takip etmeye başladı.



Obeziteyle mücadelesini anlatan, Diyetisyen Emre Ongan'a başvurduğunda 145 kilo olduğunu belirten Baykan, "Tetkiklerim yapıldı. İnsülin direncimin olduğu ve tiroid bezlerinde de sorun olduğu tespit edildi. Hareketsiz bir yaşam sürüyordum ve bütün bunların da bir araya gelmesiyle sürekli kilo almaya devam ettim. Diyabet hastası olmaktan çok korkuyordum ve korktuğum başıma gelmişti. Böylelikle serüvenime diyabet, tiroid ilaçları ve elimde de bir diyet listesi ile başladım. Aşırı kilo sebebiyle çok hareket edememe rağmen yürüyüş yapmaktan hiç vazgeçmedim. İlk ay kontrole gittiğimde tam 10 kilo vermiştim. 135 kiloya düşmüştüm ve bu benim için çok iyi bir sonuçtu. Böylelikle motivasyonum arttı ve başarabileceğime daha da inandım. İkinci ay 3 kilo, üçüncü ayda ise 8 kilo verdim" dedi.





Altı ayın sonunda diyabet ilacını bıraktığını, insülininin dengelendiğini, spor yapmaya başladığını, midesi küçüldüğü için çok fazla yeme ihtiyacı hissetmediğini dile getiren Baykan, "İkinci yılda da 20 kilo daha verdim ve toplam 70 kilo zayıfladım. Şimdi 75 kiloyum. Hala aralıksız kontrollerime geliyorum ve spora daha fazla ağırlık verdim. Yediklerime diyet gözüyle bakmıyorum yeme alışkanlığım değişti ve yaşam şekli haline geldi. Benim gibi kilo sorunu olan kişiler mutlaka doktora gidip tetkiklerini yaptırsınlar ve diyet uzmanına mutlaka düzenli olarak gitsinler" diye konuştu.



Diyetimin ilk ayında sosyal medyada bir hesap açtığını, günlük yediklerini, ara öğünlerini ve yaptığı sporları paylaşmaya başladığını anlatan Baykan, "Takipçilerimin giderek arttığını görünce yalnız olmadığımı anladım ve bu durum beni daha da motive etti. Şu anda 23 bin takipçim var ve birbirimize destek oluyoruz. Başta çoğu inanamıyordu. Kilolarımı sadece diyet ve sporla verip vermediğimi merak ediyorlardı. Cerrahi operasyonla tüp mide ameliyatı veya estetik operasyon geçirmeden kilolarımdan kurtulmam onları da motive ediyor" dedi.


#Obezite
#Gül Baykan
7 yıl önce