|

30 saniyelik reklam İngiltere'yi karıştırdı

30 saniyelik bir reklam filmi İngiltere'yi karıştırdı. Tıpkı bir insan gibi hareket eden robotların fonksiyonlarının anlatıldığı reklam filminde robotları üreten şirketin binlerce kez aranması gerçeği ortaya çıkardı.

Yeni Şafak
14:16 - 15/05/2015 Cuma
Güncelleme: 15:09 - 15/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

İngiltere, 30 saniyelik reklam filmini konuşuyor. İngiliz Daily Mirror gazetesinde yer alan habere göre, bir insan gibi iş yapabilen ve tıpkı bir insan gibi görünen robotların özelliklerinin anlatıldığı ve yakında gerçek hayatta kullanılabileceğinin duyrulduğu reklamın yayınlandığı gün robotları üreten Persona Synthetics isimli şirken binlerce kez arandı.



Ancak gerçek sonradan anlaşıldı. Reklam filmi gerçek değil, bir diziden alıntıydı. Reklam; İngiliz TV kanalı Channel 4'te başlayacak olan Humans adlı dizinin tanıtım kampanyasının bir parçasıydı. Reklamda Sally isimli insana benzeyen bir robot tanıtılıyor. "Sally ailenizin bir parçası, düşündüğünüzden çok daha yetenekli, bir arkadaş gibi, size değer veriyor, sizi önemsiyor, size bazı şeyleri öğretiyor." gibi ifadeler kullanılıyor.










#ingiltere
#ingiltere reklam filmi
#Persona Synthetics​
9 yıl önce