|

4 yıllık husumet barışla sonuçlandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesinde, 4 yıl önce koyun otlatma nedeniyle çıkan ve 1 kişinin öldüğü kavganın ardından 2 aile arasında başlayan husumet, bugün düzenlenen barış yemeği ile sonlandırıldı.

Yeni Şafak
15:24 - 11/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:27 - 11/04/2015 Cumartesi
DHA

Viranşehir'in Kavurga Mahallesi'nde yaşayan Güldaş ve Şakar ailesi fertleri arasında 4 yıl önce birbirlerinin arazisinde koyun otlattıkları gerekçesiyle çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada, çobanlık yapan 26 yaşındaki Mustafa Güldaş yaşamını yitirdi.



Bunun üzerine 2 aile arasında başlayan husumetin sonlanması için bir süre önce yöredeki kanaat önderleri görüşmelere başladı. Yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlanması ve Güldaş ile Şakar ailelerinin barışmayı kabul etmesi üçerine bugün barış yemeği düzenlendi. İlçe merkezinde düzenlenen törene katılan husumetli aile fertleri uzun kuyrukta birbiriyle tokalaştı.



Yaklaşık 800 kişinin katıldığı törende 50 koyun kesilerek hazırlanan yemek ikram edildi. Törene katılan ve barışa katkı sunanlara teşekkür eden Viranşehir Kaymakamı Hüzeyfe Citer, kan davalarının son bulmasını istedi ve husumetli ailelerin barışının herkese örnek olmasını istedi.



#şanlıurfa barış
#barış yemeği
#barış
9 yıl önce