|

Çin'de Demba Ba rüzgarı

Çin kulübüyle yıllık 7.5 milyon Euro'dan 3 yıllık anlaşma sağlayan Senegalli golcü, Çin Ligi'nin yeni yıldızı oldu. Havalimanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Demba Ba, şehirdeki ilk günün akşamında yeni takımının maçını tribünden izledi. Statta yıldız futbolcuyu kulüp başkanı bizzat karşıladı

Yeni Şafak
04:00 - 29/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:08 - 29/06/2015 Pazartesi
Diğer

Beşiktaş'ın Çin'in Shanghai Shenhua takımına 13.5 milyon Euro bonservisle sattığı Demba Ba, dün TSİ 14.10'da (Pekin yerel saat 19.10) Çin'e ayak bastı. Beşiktaş Kulübü de oyuncunun transferini borsaya bildirdi. İngiliz West Bromwich Albion ve Çin'in Shanghai Shenhua takımları arasında gidip gelen, Çin kulübünün yılık 7.5 milyon Euro'luk teklifi sonrası tercihini, Uzakdoğu'dan yana kullanan Senegalli golcü, Beijing Başkent Havalimanı'nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Öğlen saatlerinde Çin'in başkenti Pekin'e iniş yapan Demba Ba, bir anda etrafını saran kalabalık karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Shanghai Shenhua taraftarlarının imza ve fotoğraf talebini elinden geldiği kadar yerine getirmeye çalışan Demba Ba, yoğun güvenlik önlemleri altında kendisine tahsis edilen özel araçla alandan ayrıldı.


SHANGHAİ DERBİSİNİ İZLEDİ

Demba Ba, havalimanından sonra Yuanshen Stadı'na götürüldü. Senegalli yıldız, yönetimin özel davetlisi olarak yeni takımının Shanghai derbisinde Shanghai Shenxin ekibiyle yaptığı karşılaşmayı izledi. Shanghai derbisinde de taraftarlardan yoğun ilgi gören Demba Ba'yı kulüp başkanı Wang Jiesen statta bizzat karşıladı. Demba Ba, bugün Pekin'de sağlık kontrolünden geçirilecek. Shanghai Shenhua ile 3 yıllık anlaşma sağlayan Demba Ba'nın resmi sözleşmeye bugün imza atması bekleniyor. Demba Ba'ya yıllık 7.5 milyon Euro verecek Çin ekibi, Beşiktaş'a da tamamı peşin 13.5 milyon Euro ödeyecek.



Adım atmakta zorlandı

Çin yerel saatiyle akşam üzeri Pekin Başkent Havalimanı'na inen Demba Ba'yı kalabalık bir taraftar grubu karşıladı. Shanghai Shenhua takım formalarıyla alana dolduran taraftarlar, Senegalli yıldızla fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. Demba Ba, taraftarların fotoğraf ve imza talebini geri çevirmezken sakin oluşu dikkatlerden kaçmadı. Demba Ba, kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa el sallayarak karşılık verdi.



Rekorları kırdı gitti

Beşiktaş'a rekor düzeyde bonservis bedeli kazandıran Demba Ba, siyah-beyazlı takımda geçirdiği bir sezonluk serüveninde birçok iz bıraktı.


- 27 gol atarak 23 golle Nouma'ya ait bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu unvanını ele geçirdi.


- Ligde 18 golle Beşiktaş'ın son 13 sezondaki en golcü futbolcusu oldu.


- Avrupa kupalarında 8 gol attı; Beşiktaş'ta Quaresma'nın bir sezonda Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcu rekorunu da tek sezonunda ele geçirdi.


- Avrupa'da hat-trick yapan ilk Beşiktaşlı futbolcu oldu.


- Derbilerde hiç gol atamadı; takımın şampiyonluktan uzaklaştığı son 5 haftalık periyotta sadece 1 gol kaydetti.



Çin'e 2. yolcu Ersan Gülüm

Beşiktaş'ın 5 milyon Euro'luk teklife 'evet' dediği Ersan Gülüm, Shanghai Luneng Kulübü ile henüz anlaşmış değil. Tecrübeli savunma oyuncusu, yıllık 2.5 milyon Euro'dan 5 yıllık sözleşme istiyor; Çin kulübü 3 yıllık imzada diretiyor. Almanya 2. Lig ekibi Red Bull Leipzig takımıyla 6 milyon Euro bonserviste anlaşılan Atınç Nukan da


1 yıl daha kalmak istiyor.



OĞUZHAN'I SHANGHAİ'YE TRANSFER ETTİRDİLER

Shanghai Shenhua, takımının sitesini hack'lenirken, Oğuzhan Özyakup'un görselini kullanıp Çin'e transfer olduğu yazıldı. Demba Ba ve Ersan'dan sonra Oğuzhan'ın da Çin'e gideceği iddiası üzerine açıklama yapan Oğuzhan transferi yalanladı.



#Beşiktaş
#Çin
#Demba Ba
9 yıl önce