|

63 yaşındaki kadının bacağını kestiler

63 yaşındaki Esme Sevme, yanlış tedavi ve ihmal sonucu bacağını kaybetti. İstanbul'da devlet hastanesinde görevli bir doktorun kendisini özel bir hastanede "bıçak parası" alarak ameliyat ettiğini söyleyen Sevme, tedavi sürecine dahil olan tüm doktorlardan şikayetçi oldu.

Yeni Şafak
09:56 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 11:10 - 24/10/2017 Salı
Diğer
63 yaşındaki kadın, tedavi sürecine dahil olan tüm doktorlardan şikayetçi oldu.
63 yaşındaki kadın, tedavi sürecine dahil olan tüm doktorlardan şikayetçi oldu.
63 yaşındaki Esme Sevme, diz ağrılarından kurtulmak için İstanbul'da bir devlet hastanesinde görevli olan Dr. B.Ş'ye muayene oldu. B.Ş, yaşlı kadına ameliyat olması gerektiğini ancak bir yıl sonrasına kadar ameliyat günü bulunmadığını ama
Pendik
'te çalıştığı özel hastaneye gelirse hemen ameliyat yapabileceğini söyledi. Bunun üzerine Esme Sevme, doktorun dediği özel hastaneye giderek bin 500 lira 'bıçak parası' ödemeyi elden yaptı. Sevme, 13 Aralık 2012'de dizinden ameliyat edildi ve iki gün sonra da taburcu oldu.
Parmakları morardı

Sevme, taburcu olmadan önce sağ bacağını hissetmediğini doktora söyledi, ancak Doktor B.Ş, '10 gün sonra kontrole gel' diyerek bazı ilaçlar yazarak B.Ş'yi evine gönderdi.

Taburcu olan Sevme'nin sağ ayağının parmağında morarma başlayınca, Doktor B.Ş'yi aradılar. B.Ş bu morarmanın normal olduğunu söyleyerek muayeneye gelmelerini istedi. Sonra da onları
Erenköy
'deki başka bir doktor arkadaşına yönlendirdi.
Diğer parmağı da morarınca bacağını kesti
Ancak birkaç gün sonra diğer parmağı da morarmaya başladı. Doktor B.Ş'yi aradılar, B.Ş bunun üzerine onları başka bir doktor arkadaşına yönlendirdi. Sevme burada ameliyat oldu ve 7 gün yoğun bakımda kaldı. Sevme'nin durumu düzelmeyince Sevme'ye bacağının kesilmesi gerektiği söylendi. Sevme'nin ailesi ilk ameliyatı yapan Doktor B.Ş'ye ulaştı. B.Ş bir ambulans gönderip Sevme'yi
Kartal
Hastanesi'nden aldırdı. Sevme ilk ameliyatın yapıldığı özel hastaneye götürüldü. 3 saat süren ameliyat sonunda Sevme'nin bacağı diz üstünden kesildi.
Tüm doktorlardan şikayetçi oldular
Milliyet'in haberine göre, Sevme'nin avukatı
Serap Kaya
tedavi sürecindeki bütün doktorlardan şikâyetçi oldu. Avukat Kaya suç duyurusu dilekçesinde doktorların ihmalkâr davrandıklarını, Doktor B.Ş'nin ise sırf 'bıçak parası' alabilmek için Sevme'yi devlet hastanesinde ameliyat etmeyerek özel hastaneye yönlendirdiğini belirtti. B.Ş devlet hastanesine çalışırken özel hastanede ameliyat yapması suç olduğu için Sevme'yi ameliyat ettiğini inkâr etmeye çalıştığını da anlattı.
İnkar etti
Başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Doktor B.Ş 'Adı geçen hastanın ameliyatı ile ilgili hiçbir bilgim yoktur. Sadece ameliyat öncesi hastayı
Fatih Sultan Mehmet
Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde takip ve tedavi ettim. Hastanemizde kalp damar cerrahı olmadığı için
Siyami Ersek
Erenköy
Semt Polikliniği'ne yönlendirdim. Hastayı bacağı kesildikten sonra gördüm. Para konularıyla ilgili iddiaları kabul etmiyorum. İlk ameliyatın özel bir hastanede yapıldığını yakınlarından duydum. İkinci ameliyatın nerede nasıl yapıldığını bilmiyorum.' diyerek kendini savundu.
İkinci doktor itiraf etti
Ancak Sevme'nin sevkedildiği
Kartal
Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sevmeyi muayene eden Doktor A.T'nin ifadesi Doktor B.Ş'yi yalanladı. A.T'nin ifadesine göre hasta yakınları ilk ameliyatı yapan doktor olarak B.Ş'nin adını verdiler. Bunun üzerine B.Ş'yi aradı. Hastanın durumu hakkında bilgi aldı. B.Ş hastayı devralmak istediğini söyledi ve bir saat sonra hasta B.Ş'nin gönderdiği ambulansa bindirildi. A.T ifadesinin devamında şunları söyledi:
#Sağlık
6 yıl önce