|

8 konuya 88’er cevap

Sürekli soru üreten insan zihni dini konularda da çalışmaya devam ediyor. Özellikle güncel konuların yer aldığı Beyan Yayınları etiketli 8 kitaplık seride İslâm Tarihi, Kur’an ve Tefsir, Tasavvuf, Mezhepler, Fıkıh, Siyer, Hadis, İnanç hakkında bilinmesi gereken 88 soru ve cevap buluyor.

Yeni Şafak
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 11:20 - 14/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
ŞEHRİBAN GÖÇER

İnsan aklı dizginleri olmadan ilerliyor. Sürekli hareket halinde, yani düşünüyor. Soru üretim makinası olan zihinlere cevap sunan bir seri yakın zamanda kitapçı raflarında yerini aldı. Müslümanlar tarafından asırlardır sorulan sorular 8 İlim Dalında Bilinmesi Gereken 88 Soru serisinde toplandı. Beyan Yayınları arasından çıkan kitap seti için geniş bir alan çalışması yapıldığını görüyoruz. Otuza yakın akademisyenin emek verdiği kitaplar, güncel problemlerin konu edildiği sorulara ağırlık veriyor. Prof. Dr. Adnan Demircan’ın koordinatörlüğünde yayına hazırlanan serideki kitaplar İslâm Tarihi, Kur’an ve Tefsir, Tasavvuf, Mezhepler, Fıkıh, Siyer, Hadis, İnanç başlıklarını taşıyor.

KONULAR GÜNCEL

Prof. Dr. Muhsin Demirci’nin hazırladığı Kur’an ve Tefsir Konusunda Bilinmesi Gereken 88 Soru kitabı, Şerh-i Sadr Olayı, Darwin’in Evrim Teorisi, yaradılış, takiyye, terör ve eşcinsellik gibi farklı alanlarda bugünkü hayatta yaşadığımız kafa karışıklıklarını gidermeyi deniyor. Doç. Dr. Osman Güman ve Doç. Dr. Soner Duman, Dr. Osman Bayder, Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, Doç. Dr. Abdullah Durmuş, Doç. Dr. Süleyman Kaya ile Dr. Merve Özaykal’ın katkıda bulunduğu Fıkıh kitabında bireysel emeklilik, hava parası, altın

günleri, saç ekimi, dövme yaptırma, estetik, organ bağışı, evde hayvan beslemek, imam nikahı, yılbaşı kutlamaları üzerine aydınlatıcı cevaplar var. Doç. Dr. Mehmet Ümit’in editörlüğünde hazırlanan ve Doç. Dr. Adem Arıkan ile Prof. Dr. Osman Aydınlı’nın katkıda bulunduğu Mezhepler başlıklı kitap ise Müslümanlar arasındaki farklı bakışları açıklıyor. Özellikle gençler için yol gösterici olan kitaplar, sonsuz sayıdaki sorulara cevap aramada iyi bir kaynak sunuyor. İslâm Tarihi’nde bilinmesi gereken 88 sorunun yer aldığı çalışmada sadece dini değil kültürel, siyasi, ekonomik, sosyal, adli konularda da Prof. Dr. Adem Apak’ın hazırladığı cevaplar bulunuyor.

SONSUZ SORU VAR

Kitaplarda 88 soru ve cevap yer alıyor. Sekiz sayısının sonsuzluk işaretine olan benzerliğinden [∞] ilham alan seri, soruların 88 ile sınırlanamayacağını ve sonsuz olduğunu hatırlatmak amacıyla seçilmiş. Serinin en hacimli kitabı olan Tasavvuf, dini hayatı tam olarak yaşamak isteyenler için kılavuz sunuyor. Tasavvufun İslam dışı olduğuna dair tartışmalara eğilen, Türklerin tasavvufa bakışının tarihi örneklerle izini süren, alimlerin eleştirilerini değerlendiren, tarikat şeyhleri hakkındaki soru işaretlerini gidermeye çalışan çalışma, Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Prof. Dr. Zafer Erginli, Prof. Dr. Abdurrezzak Tek ile Prof. Dr. Kadir Özköse tarafından hazırlanmış.


Son dönemde yükselen deizm, ateizm ve agnostisizm tartışmaları da İnanç kitabında yer buluyor. Prof. Dr. Cağfer Karadaş, Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Prof. Dr. Metin Özdemir, Prof. Dr. Kasım Küçüklap, Prof. Dr. Muhammed Tarakçı, Doç. Dr. Mahmut Çınar ile Doç. Dr. Ulvi Murat Kılavuz ortaklığında derlenen çalışma ideolojiler, bilim, kadere iman, muska, burçlar, evrim, büyü ve sihir gibi akıl karıştıran konuları kapsıyor. Seride ayrıca Prof. Dr. Ahmet Yücel’den Hadis, Prof. Dr. Adnan Demircan’dan Siyer kitapları 88 soruya cevap veriyor.

#beyan yayınları
5 yıl önce