|

90 gündür arabada yaşıyorlardı: Engelli kadın ve oğlu sıcak yuvalarına kavuştu

İstanbul'da Küçükçekmece’deki evlerinden çıkartıldıkları için Maltepe Sahil’de bulunan karavan parkındaki arabalarında 90 gündür yaşan 82 yaşındaki engelli Ummuhan Karakaya ile oğlu Ümit Aslan’a yardım eli uzandı. Karavan parkındaki araçlarında zor şartlarda yaşayan aileye devlet kurumları ile yardımseverler sahip çıktı. Anne ile oğluna ev tutulup içine eşya yerleştirildi. Yemek yardımı da yapılan aile Ramazan ayında iftarlarını sıcak yuvalarında açtı.

10:16 - 9/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 10:40 - 9/05/2020 Cumartesi
IHA
Sıcak bir yuvaya kavuşan anne-oğul yardım eden herkese teşekkür etti.
Sıcak bir yuvaya kavuşan anne-oğul yardım eden herkese teşekkür etti.

Maltepe Sahili'nde 90 gündür oğlu ile arabada yaşayan 82 yaşındaki engelli kadında devlet kurumları ve yardımseverler sahip çıktı. Küçükçekmece’deki evlerinden çıkartıldıkları için zor durumda kalan 82 yaşındaki engelli Ummuhan Karakaya ile oğlu Ümit Aslan sıcak bir yuvaya kavuştu.



"Allah herkesten razı olsun"

Yardım edenlere teşekkür eden Ümit Aslan, “Allah razı olsun bizi arabadan aldılar ev tuttular getirdiler sağ olsunlar.
Çok güzel yaptılar sıcak yuvamız var kombimiz yanıyor. Şu anda ortam sıcak Allah razı olsun kendilerine minnettarız. Bize böyle bir imkan sağladıkları için" dedi.
  • 3 gündür yeni evlerinde yaşadıklarını belirten Aslan, "Çok şükür yemeğimiz var, yapabiliyoruz çayımızı demledik. Niyetinizi açtık. İmkanımız doğrultusunda kendi yemeğimizi kendimiz yapabiliyoruz. Tabii dışarıdan da yemek geliyor sağ olsunlar” dedi.

#Ummuhan Karakaya
#Ümit Aslan
#istanbul
#maltepe sahil
#araba
#mağdur
4 yıl önce