|

"Aile düzenini yıkmak için gayretler var"

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, Türk toplumunda ailenin önemine dikkati çekerek, "Aile düzenini yıkmak için çok değişik gayretler var. Bilinçli ya da bilinçsiz bu oyuna gelebiliyoruz. Televizyondaki dizilere baktığımız zaman çok net biçimde görebiliyoruz." dedi.

Yeni Şafak
13:23 - 24/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:06 - 24/03/2016 Perşembe
AA

KTÜ Hukuk Fakültesi Dekanı ve anayasa hukukçusu Prof. Dr. Hakyemez, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Trabzon İl Müdürlüğünce "Akademi Projesi" kapsamında Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İçimdeki Lider" konulu konferansta konuşma yaptı.



Öğrencilere çok okumalarını ve bilgi sahibi olmalarını öneren Hakyemez, "Biz gayret edeceğiz, Allah takdir edecek. Bizi yaratan Allah 'mutlaka başarılı olacaksınız' diye bir istekte bulunmuyor ama mutlaka çalışmamız gerektiğini söylüyor." ifadesini kullandı.


Hakyemez, tevazunun önemini vurgulayarak başarının aynı zamanda millet ve mazlumların da sorunlarını çözmek için gerekli olduğunu vurguladı.



"Türk toplumunu Batı'dan ayıran unsurlardan biri aile"


Türk toplumunu Batılı toplumlardan ayıran en önemli unsurlardan birinin aile olduğunu dile getiren Hakyemez, şöyle devam etti:


"Bizim gibi toplumları Batılı toplumlardan ayıran en büyük farklılıklardan biri ailedir. Bu bize aslında bazı ciddi değerler kazandırıyor ve toplum olarak bozulmamamız noktasında en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bakıyorsunuz aile düzenini yıkmak için çok değişik gayretler var. Bilinçli ya da bilinçsiz bu oyuna gelebiliyoruz. Televizyondaki dizilere baktığımız zaman çok net biçimde görebiliyoruz. Televizyonlardaki özentilerden dolayı ailesiyle görülmek istemeyen, sizi ailesiyle tanıştırmaktan çekinen kişiler karşımıza çıkıyor ama aynı zamanda ailesiyle övünenler de var. Biz bunları mezuniyet törenlerinde görüyoruz. Bu, televizyonun bizi nasıl etkilediğinin en büyük örneklerinden birisidir."



Hakyemez, Batı'nın, ahlaki ve yaşamsal boyutuyla değil bilimsel çalışmalar yönünden örnek alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

#"İçimdeki lider" konferansı
#KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez
#Televizyon dizilerine "aileyi etkiliyor" eleştirisi
8 yıl önce