|

Ailelerin tercihi 'Yusuf' ile 'Zeynep' oldu

Yeni doğan bebeklere aileler tarafından seçilen isimlerde, Yusuf, Berat, Mustafa, Zeynep, Elif gibi geleneksel isimlerin ağırlığını koruduğu belirlendi. TÜİK verilerine göre, geçen yıl doğan erkek bebeklerde 24 ilde "Yusuf", kız bebeklerde ise "Zeynep", 81 ilden 74'ünde birinci sırada yer alarak ailelerin en çok tercih ettiği isimler oldu.

Yeni Şafak
12:02 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:06 - 24/12/2014 Çarşamba
AA
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye'de ailelerin yeni doğan bebeklerine, hem kız hem de erkek çocuklarda geleneksel isimler koymayı tercih etti. 


Türkiye'de geçen yıl doğan erkek bebeklerde "Yusuf" isminin öne çıktığı görülen istatistikte, kız bebekleri için isim tercihinin "Zeynep" ağırlıklı olduğu görüldü. 


 "Yusuf" 24, "Zeynep" ise 74 ilde en çok tercih edildi 


Geçen yıl doğan erkek bebeklerde, "Yusuf"tan sonra "Berat", "Mustafa", "Ahmet", "Ömer", "Emir" ve "Mehmet" isimlerinin en çok kullanıldığı Türkiye'de, "Yusuf" ismi aynı zamanda 24 ilde de çok kullanıldı.


Erkek bebek ismi tercihinde 18 ilde "Berat", 12 ilde "Mustafa", 11 ilde "Eymen", 4'er ilde "Emir" ve "Mehmet", 3'er ilde "Muhammed" ve "Çınar", 1'er ilde de "Ali" ve Emirhan" isimleri öne çıktı. 


Ailelerin, kız bebekleri için ise büyük bir çoğunlukla "Zeynep" isminden yana tercihlerini kullandı. "Zeynep" adı Türkiye genelindeki 74 ilde ailelerin kız bebekleri için en çok kullandığı isim olurken, kız bebek isim tercihinde 4 ilde "Elif", 2 ilde "Ecrin", 1 ilde ise "Derin" birinci sırada yer aldı. 
#isimler
#TÜİK
#bebek isimleri
#yusuf
#zeynep
9 yıl önce