|

Akif Emre, İstiklal Şairi'nin yanına defnedilecek

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yeni Şafak yazarlarından Akif Emre, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un yanına defnedilecek. Emre'nin cenazesi, 24 Mayıs Çarşamba ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Yeni Şafak
21:11 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 21:22 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Akif Emre
Akif Emre

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden gazetemizin yazarlarından Akif Emre, İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un yanına defnedilecek.

Emre'nin cenazesi 24 Mayıs Çarşamba ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak.

Akif Emre, sabah saatlerinde çalışma ofisinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve birçok siyasi, Emre'nin ailesine taziyede bulunmuştu.

Akif Emre kimdir?

Akif Emre yayıncılığa Akabe yayınlarının İstanbul temsilciliğinde başladı. Bir dönem İnsan Yayınları'nın yayın yönetmenliğini yaptı. Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Ardından Küre ve Klasik Yayınları'nın genel yayın yönetmenliğini yaptı. Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Akif Emre, çok dilde yayın yapan bir haber portalı olan Dünya Bülteni'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

8 Mayıs'ta yayın hayatına başlayan Haberiyat isimli bir haber sitesinin yayın yönetmenliğini yapıyordu. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Osmanlı şehirleri (Saraybosna, Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2) ve Mimar Sinan (6 Bölüm) üzerine olanları başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı. En son "Elvada Endülüs: Moriskolar" isimli beş bölümlük belgesel hazırladı.

Kayseri Hasancı Köyü'nde 2 Mart 1957 tarihinde doğdu. Akif Emre, iki erkek ve bir kız çocuk babasıydı.


#Akif Emre
#Yeni Şafak
7 yıl önce