|

'Alija' dizisi izleyicileri tarihte yolculuğa çıkaracak

Çekimleri Bosna Hersek'te devam eden ve ülkenin ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in hayatını konu alan "Alija" dizisi, izleyicileri adeta tarihte yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
14:01 - 10/09/2017 Pazar
Güncelleme: 14:02 - 10/09/2017 Pazar
AA
Dizinin Boşnak yönetmeni Ahmed İmamovic, çok ciddi bir çalışma yaptıklarını belirterek, dizinin onlarca yıl sonra dahi izleneceğine inandığını söyledi.
Dizinin Boşnak yönetmeni Ahmed İmamovic, çok ciddi bir çalışma yaptıklarını belirterek, dizinin onlarca yıl sonra dahi izleneceğine inandığını söyledi.

Çekimleri Bosna Hersek'te devam eden ve ülkenin ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in hayatını konu alan "Alija" dizisi, izleyicileri adeta tarihte yolculuğa çıkaracak.

"Bilge Kral" İzetbegoviç'in yaşamını 6 bölümlük mini diziyle TRT ekranlarına taşıyacak proje, çekimlerin yapıldığı tarihi mekanlar, dönemin modasına uygun kostümler ve otantik dekorlarla izleyicileri adeta geçmişe götürüyor.

İkinci bölüm çekimlerinin yapıldığı Saraybosna'nın en önemli sembollerinden Vijecnica Kütüphanesi'nin tarihi dokusu da diziye görsel bir zenginlik katıyor. Kütüphanenin bir bölümünde çekilen ve duruşma sahnesinin canlandırıldığı mekan, doğal yapısıyla dikkat çekiyor.


"Mekanların da ruhu var"

Dizide Aliya'yı canlandıran oyuncu Yurdaer Okur, yaptığı açıklamada, bu projenin Bosna Hersek'te çekiliyor olmasının ekip için büyük bir şans olduğunu belirterek, "Zaten atmosferler, filmleri film yapan şeylerdir" dedi.

Bosna Hersek'in kendi atmosferinde ve doğasında bir yer olduğunu söyleyen Okur, sokakların ve mekanların da dili ve ruhu olduğunu, bu ruhla birlikte ortaya çok iyi bir proje çıktığını ifade etti.


"Aliya'nın razı olmasını ümit ediyorum"

Dizinin senaristi Ahmet Tezcan ise kendisine diziyle ilgili ilk teklif yapıldığında senaryonun hakkını verememe endişesinden dolayı heyecanlanıp korktuğunu belirterek, ilk bölümün yapımcı, İzetbegoviç ailesi, TRT ve yönetmen tarafından beğenildiğinde ise rahatladığını dile getirdi.

Herkesin bir Aliya'sı olduğunu vurgulayan Tezcan, "Türklerin, Boşnakların, yapımcının, TRT'nin, yönetmenin, rahmetli Aliya'nın çocuklarının bir Aliya'sı var. Bir de benim Aliya'm var. Bunlara bir de yapım şartlarının belirleyeceği Aliya'yı ekleyin. İşte bütün bunların içinde gerçek Aliya'ya yaklaşmaya çalıştık. Ortaya çıkacak olandan, gerçek Aliya'nın razı olmasını ümit ediyorum. Tek duam bu" şeklinde konuştu.

#Aliya
#TRT
#Yurdaer Okur
7 yıl önce