|

Ankara Caz Festivali son hazırlıkları tamamladı

Bu yıl 18'nci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Ankara Caz Festivali'nde konserler, mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Festival, 9 Mayıs'ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın "Cazın Kartalları Orkestrası" eşliğinde Aydın Kahya ve Yıldız İbrahimova konserleriyle başlayacak, 30 Mayıs'ta Burhan Öçal öncülüğünde "İstanbul Oriental Ensemble" grubunun konseriyle sona erecek.

Yeni Şafak
10:46 - 8/05/2015 Cuma
Güncelleme: 07:48 - 8/05/2015 Cuma
AA

Festivalin sponsorluğunu üstlenen alışveriş merkezinin müdürü Pınar Gürer, düzenlediği tanıtım toplantısında, 9 Mayıs saat 20.00'de gerçekleştirilecek açılış konserini, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın "Cazın Kartalları Orkestrası"nın vereceğini kaydetti.



Orkestraya vokal Aydın Kahya ve Yıldız İbrahimova'nın eşlik edeceğini belirten Gürer, cazın daha geniş kitlelerle buluşması için alışveriş merkezinde yapılacak konserlerin ücretsiz olacağını da bildirdi.



Festival programı


Festival, 9 Mayıs'ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın "Cazın Kartalları Orkestrası" eşliğinde Aydın Kahya ve Yıldız İbrahimova konserleriyle başlayacak.



16 Mayıs'ta Türk asıllı Hollandalı vokal Karsu Dönmez konser verecek. 17 Mayıs'ta caz sanatçısı, besteci ve basçı Ozan Musluoğlu, son albümü "My Best Friends Are Vocalists" ile festivalin konuklarından biri olacak.



Musluoğlu'na Fatih Erkoç, Bora Uzer, Sibel Köse, İlham Gencer, İpek Dinç, Sanem Kalfa ve Meltem Ege sesiyle eşlik edecek. Ülke sınırlarını aşan müzik ve şovları ile Ayhan Sicimoğlu Latin All Stars 19 Mayıs'ta sahne alacak.



Önde gelen caz piyanistlerinden Kerem Görsev, Amerikan caz ustası Ernie Watts ile "Emirgan Project" isimli eseri 22 Mayıs'ta icra edecek. 23 Mayıs'ta İtalyan Gezici Orkestrası "Funk Off" cazseverlerle buluşacak.



Festivalin kapanışı, 30 Mayıs'ta Burhan Öçal öncülüğünde "İstanbul Oriental Ensemble" grubunun konseriyle yapılacak.

#18. Uluslararası Ankara Caz Festivali
#Next Level
#caz
9 yıl önce