|

Atatürk'ün doğduğu ev nerede?

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Uras, "Atatürk'ümüzün doğduğu eve ilişkin tartışmaları ilgiyle izliyorum. Atamızın doğduğu ev, şu anda müze olan, Başkonsolosluk'a bitişik evdir" dedi.

Yeni Şafak
16:45 - 7/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:50 - 7/02/2015 Cumartesi
AA

Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, "Atatürk'ümüzün doğduğu eve ilişkin tartışmaları ilgiyle izliyorum. Atamızın doğduğu ev, şu anda müze olan, Başkonsolosluk'a bitişik evdir" dedi. 


Uras, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'in "Langada bölgesinde Atatürk'ün gerçekten doğduğu ev bulundu. O ev çevresinde düzenlemeler yapıyoruz" sözlerini AA muhabirine değerlendirdi.


"Atatürk'ümüzün doğduğu eve ilişkin tartışmaları ilgiyle izliyorum. Atamızın doğduğu ev, şu anda müze olan, Başkonsolosluk'a bitişik evdir" diyen Uras, Butaris'in sözlerinin "tercüme hatası" nedeniyle yanlış aktarıldığını belirtti. Uras, Butaris'in "Annesinin doğduğu ev" diyeceğine "Atatürk'ün doğduğu ev demiş" olabileceğini kaydetti. 


Uras, Butaris'in açıklamalarının, Langada (Sarıyer) ve Selanik'e turist çekmeye yönelik bir girişim de olabileceğine dikkati çekerken, şunları söyledi:


"Selanik’teki ev, Atamız hayattayken hediye edilmiştir. Burada doğduğu konusunda en ufak bir tereddüt bulunmamaktadır. Tabiatıyla, Atamızın Annesi Zübeyde Hanımefendinin doğduğu ev de bizim için kıymetlidir. Vatandaşlarımıza ziyaret etmelerini öneririm" diye konuştu.


Butaris: "Evi bulduk" 

Selanik Belediye Başkanı Butaris, dün İzmir'de katıldığı bir programda, Selanik’e yakın Langada bölgesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evi bulduklarını iddia etmişti. 


Butaris, şöyle konuşmuştu:

"O ev çevresinde düzenlemeler yapıyoruz. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da bize yardımcı olacağını söyledi. Langada Belediye Başkanı da bu evi öne çıkarmak istiyor. Atatürk'ün doğduğu ve büyüdüğü iki evi, hem tarihi değeriyle hem de manevi yönleriyle öne çıkarabiliriz. Bunu turist toplamak için yapmıyoruz. Bize göre tarihin hatırlanması lazım."

#atatürk
#izmir
#Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu ev
9 yıl önce