|

Ayrı dilden söyledim aynı gönülden çaldım

Santur sanatçısı Sedat Anar, yeni albümü "Ayrı Dilden Aynı Gönülden"i yayınladı. Ahenk Müzik etiketi ve Kültür Bakanlığı desteğiyle çıkan albümde Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Farsça ilahiler yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:53 - 3/08/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Sedat Anar
Sedat Anar

Santura gönül veren Sedat Anar'dan yeni albüm... Bu kez Ayrı Dilden Aynı Gönülden... Kültür Bakanlığı'nın Genç-Des programı çerçevesinde Ahenk Müzik etiketiyle albümü dijital platformlarda yayınlayan Sedat Anar, çalışmasında Anadolu'da yaşamış mutasavvıfların şiirlerini Arapça, Farsça, Türkçe ve Kürtçe olarak seslendiriyor. Bütün besteler, düzenlemeler kendisine ait. Hatta Mevlana'nın hepimizin yakından bildiği "Baz Amadam" şiirini de çok güzel seslendiriyor. Anar, bu albümde "Allah'ı sevmenin, O'na ulaşmak istemenin bir dili olmamalı" mesajı veriyor.

DİVAN HASTASIYIM

Bu albümle ilgili Anar'a en çok sorulan soru 'Kürtlerin mutasavvıfı mı olur' olmuş. "Maalesef Kürtler bile bundan bi' haber. Bu albümde Feqiye Teyran ve Axmede Xani'den iki tane şiir var" diyen Anar, mümkün olduğunca farklı dillerde şiirleri bestelemiş. Albümde Farsça için üç farklı kişiden bir ay boyunca telaffuz eğitimi almış. Anar'ın divanları daha iyi anlamak, anlamlarını derinlemesine kavramak ve santur öğrenmek için yaklaşık iki yıl İran'da yaşadığını hepimiz biliyoruz. Tam bir divan aşığı olan Anar, "Ben divan hastası bir adamım. Günümün çoğunu divan okuyarak geçiriyorum" diyor.

  • Aşk müzikali yapmak istiyorum
  • Ayrı Dilden Aynı Gönülden'de ortak bir düzenleme tekniği geliştirdiğini söyleyen Anar, bütün parçaları düzenlerken biraz Batı'yı sırtını alıp Doğu enstrümanlarını kullandığını ekliyor. Şiirleri bestelemeye başlayınca Şeyh Galip'in "Hüsnü Aşk" adlı eserine yoğunlaştığını belirten Anar, "Hüsnü Aşk, Osmanlı'daki edebiyat dünyasında çok özel bir yere sahip. Şiirleri bestelemeye başlayınca kitabın büyüsüne kapıldım. Beni de çok etkiledi. Hatta bu kitaptan bir müzikal yapmak istiyorum" diyor.
#Sedat Anar
#Müzik
#Santur
7 yıl önce