|

Bodrum'da 95 kaçak yakalandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinden farklı zamanlarda yasa dışı yollarlardan yurt dışına çıkmaya çalışan, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 95 kaçak, Sahil Güvenlik ve jandarma ekiplerince yakalandı.

Yeni Şafak
11:25 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 08:27 - 5/06/2015 Cuma
DHA
Gündem
Gündem

Bugün saat 03.30'da Akyarlar Mahallesi Fener Burnu ile Aspat Mevkii'nde devriye görevini yürüten Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, iki ayrı kaçak grubunu fark etti. Suriye ve Burma uyruklu 30 kişiyi yakalayan jandarma, İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürdü.



Sahil Güvenlik ekipleri de Bodrum açıklarında gece boyu devriye görevini yürüttü. Gece 12.00 ila 04.00 arasında Akyarlar açıklarında dört ayrı lastik bot tespit eden Sahil Güvenlik ekipleri, toplam 65 kaçağı denizde yakaladı. Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yine Burma ve Suriye uyruklu kaçaklar, Turgutreis Limanı'ndan karaya çıkartıldı. Kaçakların birçoğunun güldüğü görüldü. Ayrıca babasının kucağındaki bir bebeğin her şeyden habersiz uyuması yürek burktu.



Öte yandan; yine gece Akyarlar açıklarından lastik botla denize açılan 30 kaçak amacına ulaştı. Komşu sularda Yunan ekiplerin yakaladığı 30 kaçak, İstanköy Adası'na götürüldü.

#bodrum kaçak
#kaçak operasyonu
#yasa dışı göç
9 yıl önce