|

Bakan'dan 'hızlı internet' istedi

Yurt ve yuva ziyareti sırasında Bakan Gürcan'ın yanına gelen bir çocuk, 'hızlı internet' istediğini belirtti. Bunun üzerine Bakan Gürcan ise 'Sonra dersler ne olacak?' diyerek esprili bir yanıt verdi.

Yeni Şafak
18:19 - 21/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:22 - 21/10/2015 Çarşamba
IHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan, tüm Türkiye'de yurt ve yuvaların kalmadığını, hepsinin evlere dönüştüğünü söyledi.



Bakan Gürcan, Alanönü Mahallesi'ndeki Erkek Çocuk Evleri Sitesi idari bina açılış törenine katıldı. Buradaki törende Bakan Gürcan'ın yanı sıra Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve diğer ilgililer de hazır bulundu.



Tören sırasında konuşma yapan Gürcan, evlerde her çocuğun kendine özel odası ve eşyaları olduğunu anlatarak,


“Artık her çocuğumuzun kendi özel odası, kendi özel pijaması var. Daha önce yoktu. Sıradaki pijama alınırdı. Belki bütün pijamalar en yeni pijamalardı, ama hiçbir çocuğumuzun kendisine ait pijaması ve terliği yoktu. Hangisi denk gelirse o kullanılırdı. Bugün öyle değil. Her birinin odası, yatağı ve dolabı var. Allah'a şükürler olsun. Bu imkanı sağlayan yönetime de çok teşekkür ediyorum. Bu imkanı sağlayan ve bu anlamda çalışan tüm arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu:



Öte yandan açılış töreninin ardından çocukların yaşadığı evleri gezdiği sırada Bakan Gürcan'nın yanına gelen bir çocuk, internetin yavaş olduğunu ve hızlı internet istediklerini söyledi. Adı öğrenilemeyen çocuk, “İnternetin çok hızlı olmasını istiyoruz. Vın olsa daha iyi olacak" dedi. Bunun üzerine de Bakan Gürcan, çocuğa, “Sonra dersler ne olacak?" diye sordu.


Bakan Gürcan, çocuklarla bir süre sohbet ettikten ve hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra buradan ayrıldı.

#bakan gürcan
#çocuk
#internet
8 yıl önce