|

Balıklı havuza girdi ayak parmaklarını kaybetti

29 yaşındaki Victoria Curthoys, Tayland'da gittiği bir SPA merkezinde kemik yiyen bir enfeksiyon kapması sonucu sağ ayağındaki tüm ayak parmaklarını kaybetti.

Yeni Şafak
09:26 - 18/09/2018 Salı
Güncelleme: 11:54 - 18/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Ölü deri yiyen balıkların olduğu havuza giren genç kız ayak parmaklarını kaybetti.
Ölü deri yiyen balıkların olduğu havuza giren genç kız ayak parmaklarını kaybetti.

Avustralya'nın Perth kentinde yaşayan 29 yaşındaki Victoria Curthoys, 17 yaşında Tayland'da tatildeyken girdiği bir balık SPA'sından kemik yiyen bir enfeksiyon kapması sonucu sağ ayağındaki beş ayak parmağının hepsini kaybetti.

Victoria Curthoys'un on yıl önce enfeksiyon kapması nedeniyle ayak baş parmağının yarısı kesilmişti.

Doktorlar, enfeksiyonun herhangi bir ölü deriden tatlı su balıklarının beslendiği spa'dan kaynaklandığını bilemediklerinden hastalığın teşhisi konulması Curthoys'un iki yılını aldı.

O iki yılda önceden geçirdiği ameliyat yaraları ayak büyük parmağının geri kalanını çürüttü ve doktorlar onu da kesmek zorunda kaldı.


Tüm ayak parmakları kesildi

Curthoys, ayak baş parmağını kaybettikten sonra daha küçük parmaklarının üzerinde yürümek zorunda kalınca bu seferde küçük parmaklara binen yük ayakta baskı oluşturarak enfeksiyonun bir ileri evresi olan ülsere neden oldu ve önümüzdeki beş yıl içinde tüm ayak parmakları kesildi.

DailyMail'in haberine göre, bir gün bir enfeksiyon tespit edilmesi durumunda sağ bacağını kaybedebileceğini iddia eden, Bayan Curthoys'un bu yüzden her gün ayaklarını basınç noktalarını kontrol etmesi gerekiyor.

Bayan Curthoys, kendisiyle barışana kadar, bir süre sağ ayağını göstermekten korktuğunu itiraf etti.

#Kaplıca
#Enfeksiyon
#Mikrop
#bakteri
#Ayak parmakları
6 yıl önce