|

Balonlarla uçtu

Kanada'nın Calgary şehrinde Daniel Boria isminde bir kişi katlanır sandalyesine 110 helyum balonu bağlayarak yerden havalandı. Pazar günü yaşanan sahne, "Yukarı Bak (Up)" filmini hatırlattı.

Yeni Şafak
10:31 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:37 - 8/07/2015 Çarşamba
DHA

Kanada'nın Calgary şehrinde Daniel Boria isminde bir kişi katlanır sandalyesine 110 helyum balonu bağlayarak yerden havalandı. Görenlerin gözlerine inanamadığı olaydan sonra paraşütle aşağı atlayan Boria, polis tarafından tutuklandı.



Yerden oldukça yükseğe havalanan Boria, kendi temizlik şirketinin tanıtımını yapmak amacıyla böyle bir 'reklam çalışması' yaptığını açıkladı.



"Yukarı çıktıkça balonlar patladı"


Kanada'nın Calgary şehrinde Pazar günü düzenlenen, geleneksel rodeo festivalinde kalabalığın arasından katlanır sandalyesiyle yükselen Boria bir anda dikkatleri üzerine çekti. Rüzgarın etkisiyle kontrolü kaybederek birkaç kilometre sürüklendiğini söyleyen Boria, paraşütle yere inerken ayak bileğini burktu. Boria olay hakkında : “Yukarıya baktığımda balonların yükseldikçe bir bir patladığını gördüm ve oturduğum sandalye çok fazla sallanmaya başladı. Bir anda bulutların arasında asılı kaldığımı ve bana doğru yaklaşan bir uçağın olduğunu gördüm” dedi.




Polis yetkilileri ise kalabalığın üzerinde balonlarla yükselen kişi yere indiğinde, 1.2 milyon kişinin yaşadığı bir şehirde, insanların üzerine düşme riski olduğu ve kimseyi yaralamaya hakkı olmadığından doğrudan tutukladıklarını açıkladı.




#balon
#balonlarla uçtu
#kanada
#calgary
9 yıl önce