|

Berlin Film Festivali başladı

Uluslararası Berlin Film Festivali, Isabel Coixet'nin yönettiği ve Juliette Binoche'un başrolünü oynadığı "Nobody Wants the Night" filminin gösterimiyle başladı.

Yeni Şafak
11:56 - 6/02/2015 Cuma
Güncelleme: 09:58 - 6/02/2015 Cuma
AA

Uluslararası Berlin Film Festivali'nin (Berlinale) açılış filmi "Nobody Wants the Night"ın BerlinalePalast'taki galasına başrol oyuncusu Juliette Binoche ile yönetmen Isabel Coixe de katıldı.


Festivalin davetlileri arasında Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth, Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, Türk kökenli oyuncu Sibel Kekilli, Avusturyalı oyuncu Christoph Waltz ve Alman manken Toni Garrn de yer aldı. 


Uluslararası Berlin Film Festivali jüri üyeleri Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho, ABD'li film yapımcısı Martha De Laurentiis, ABD'li yönetmen, yazar ve yapımcı Matthew Weiner, Fransız aktris Audrey Tautou,Berlinale Uluslararası Jüri Başkanı ve yönetmen Darren Aronofsky, Perulu yönetmen, yazar ve yapımcı Claudia Llosa ve Alman aktör Daniel Bruehl de açılışa katıldı.


72 ülkeden 441 filmin gösterileceği festivalde 19 film, "Altın Ayı" ve "Gümüş Ayı" ödülleri için yarışacak. Festivalde "Altın Ayı" ve "Gümüş Ayı" ödülleri, 14 Şubat'taki galayla sahiplerini bulacak. 


Berlinale'de 3 Türk filmi

Türk yönetmen Emine Emel Balcı’nın "Nefesim Kesilene Kadar" filmi, festivalin "Forum" bölümünde izleyicilerle buluşacak. Faruk Hacıhafızoğlu’nun "Kar Korsanları" "Generation Kplus" bölümünde, Derya Durmaz’ın "Gri Bölge" filmi de "Generation 14plus" bölümünde gösterilecek.  

#Berlinale'de 3 Türk filmi
#Nefesim Kesilene Kadar filmi
#Kar Korsanları filmi
#Gri Bölge filmi
9 yıl önce
default-profile-img