|

Beslenme bozukluğu saça zarar veriyor

Beslenme bozuklukları ve sağlıksız diyetlerin saç yapısına zarar verdiğini söyleyen Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, bilimsel olmayan veya kısa süreli sıkı yapılan diyetlerin saça zarar verebileceğini dile getirdi.

Yeni Şafak
13:48 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 11:53 - 1/05/2016 Pazar
IHA
Bilimsel olmayan veya kısa süreli sıkı yapılan diyetler saça zarar verebiliyor.
Bilimsel olmayan veya kısa süreli sıkı yapılan diyetler saça zarar verebiliyor.

Saç Sorunları Koordinatörü Yasemin Gülgör, sağlıklı bir saç için sağlıklı beslenmek gerektiğini belirtti. Sağlıklı saçlar için sağlıklı beslenmeye önem vermek gerektiğini kaydeden Gülgör, diyet yaparken saç sağlığına da dikkat etmek gerektiğini anlattı. Gülgör, uzman kontrolü dışında yapılan ve kısa süreli sıkı diyetlerde, aç kalındığında saça zarar gelebileceği ifade etti. Gülgör, "Beslenme bozuklukları, saç yapısında değişikliklere neden olabilir. Yanlış diyet yapıldığında saçlarınızda dökülme meydana gelebilir. Bunun nedeni eksik alınan vitamin ve minerallerdir" diye konuştu.



Spor saça zarar verir mi?


Yaz aylarının yaklaşmasıyla kişilerin diyet ve spora ağırlık verdiği günlerde olduğumuzu hatırlatan Gülgör, spor yapmanın saçlara zararı olmadığını da hatırlattı. Egzersiz yapmanın ya da ağırlık kaldırmanın saç dökülmesine sebebiyet vermediğinin altını çizen Gülgör, şöyle devam etti:



"Birçok insan diyetle beraber spor da yapıyor. Yapılan hiç bir spor, saça zarar vermez, dökülmesine neden olmaz. Saç sağlığına önem veren kişinin yalnızca diyet yaparken aldığı besinlere dikkat etmesi gerekir. Çünkü açlık ve beslenme bozuklukları saç yapısında değişikliklere sebep olabiliyor. Vücudun ihtiyacı olan besinler düzenli alınmadığı takdirde saçta sorun başladığını görüyoruz. Daha ayrıntılı bilgi almak isteyen hastalarımız www.gazisacekimi.com isimli sitemizi ziyaret edebilirler."








#Beslenme bozukluğu
#Saç
#Spor
#Diyet
8 yıl önce