|

Bilgisayar bağımlılığı ayaklarından ediyordu

Antalya’da günde 5-6 saat hareket etmeden bilgisayar başında zaman geçirmesi nedeniyle bacakları şişen ve yürüyemez hale gelen 15 yaşındaki lise öğrencisinin bacağında gölleşip pıhtılaşan kan anjiografik yöntemle tedavi edildi. Sağlığına kavuşan Sinan Demir, bilgisayarı az kullanacağını ve hareketli bir yaşam süreceğini kaydetti.

Yeni Şafak
13:19 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:28 - 6/09/2017 Çarşamba
IHA
Bilgisayar bağımlılığı, 15 yaşındaki çocuğu ayaklarından ediyordu
Bilgisayar bağımlılığı, 15 yaşındaki çocuğu ayaklarından ediyordu

Lise 2. sınıf öğrencisi olan Sinan Can Demir, yaz tatili süresince gününün yaklaşık 5-6 saatini bilgisayar başında savaş oyunları oynayarak geçirdi. Bir süre sonra ayağında şişlik ve ağrı oluşan Demir, yürümekte de zorluk çekmeye başladı. Ağrılarının geçmemesi üzerine Sinan Can Demir ailesi tarafından, Atatürk Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine getirildi.

Her gün 5-6 saat oynadı

Yarım saatlik bir operasyonla bacağındaki ağrılardan kurtulan Demir, artık daha hareketli bir yaşam sürdüreceğini bilgisayar başındaki az süre geçireceğini söyledi.

  • Günde en az 5-6 saat genelde savaş oyunları oynuyordum. Bu oyun da bende bağımlılık oluşturdu. Zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Önce bacağım şişmeye başladı ve üzerine basamamaya başladım. Hastaneye geldim ve hastalığım ortaya çıktı. Şuan sağlığıma kavuştum. Artık spora yönelik faaliyetlerde bulunacağım. Bilgisayar başında vakit geçirmeyi yavaş yavaş azaltacağım.



#Bilgisayar oyunu
#Pıhtılaşma
7 yıl önce