|

Bir dünya sahnesi

İKSV tarafından bu yıl 22.kez düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali için geri sayım başladı. 17 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında “Tiyatro Bir Kez Yaşanır” sloganıyla gerçekleşecek festival bu yıl yine yerli ve yabancı birçok oyunu seyirciyle buluşturacak. En yeni yerli yapımlardan uluslararası projelere ev sahipliği yapan festival bu yıl 21 ayrı mekanda tam 24 oyunla seyirciyi selamlayacak. Yerli oyunlar elbette programda fakat izleyicinin gözü yine yabancı oyunlarda. Bu yıl geçen yıla göre daha fazla yabancı oyun izleyeceğiz. Program ne var yok ne yok bir göz atalım...

Yeni Şafak
04:00 - 11/11/2018 Pazar
Güncelleme: 15:41 - 10/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fourfold, insan ve mekanı merkezine alan bir
performans. 21-2 Kasım’da Moda Sahnesi’nde.
Fourfold, insan ve mekanı merkezine alan bir performans. 21-2 Kasım’da Moda Sahnesi’nde.

Bu yıl yurt dışından 12 tiyatro ve dans topluluğu seyirciyle buluşacak. Merakla beklenen oyunların başında Kanadalı yönetmen Robert Lepage’ın sahneye koyduğu, ünlü Rus oyuncu Evgeny Mironov’un 11 Hamlet karakterini canlandırdığı Hamlet | Collage’ geliyor. Dünya güncel dans sahnesinin öncü topluluklarından Nederlands Dans Theater I’in dört ayrı koreografiden oluşan dans maratonunu seyircisine sunacak. Oyun, 22-23 Kasım’da Zorlu PSM Ana Tiyatro’da.


TERZOPOULOS’SUZ OLMAZ

Yunan tiyatrosunun yaşayan en büyük ustası Theodoros Terzopoulos’a ait üçlemenin son oyunu Encore ile geçtiğimiz sene festivalde buluşan tiyatroseverler, bu yıl üçlemenin ilk iki oyunu Amor ve Alarme’ı izleme şansını yakalayacak. Amor 21 Kasım Çarşamba Zorlu PSM Draama Sahnesi’nde. Alarme ise 28-29 Kasım’da Zorlu PSM Studio’da izlenebilir.

Bununla birlikte, commedia dell’arte geleneğinin ilk akla gelen yazarlarından Carlo Goldoni’nin Komik Tiyatro’su (Il Teatro Comico), klasikleri güncel bir bakışla ele alan yönetmen Roberto Latini’nin yorumuyla festivalde izlenebilecek.

Klasikleri güncel bir bakışla ele alan yönetmen doğrudan oyunun özüne iniyor. İtalyan tiyatrosunun yakın geçmişine bakarak bu geçmişin mirasına sadık kalan yönetmen oyunla birlikte Avrupa’da tiyatronun geleceğini de tahayyül ediyor. Festivalin açılış oyunu olan “KomikTiyatro” 17 Kasım’sa saat20.30’da, 18 Kasım’da ise saat 15.00’te Uniq Hall’de izlenebilir.

#İKSV
5 yıl önce