|

"Bir İnkılâp Daha Var/Harf İnkılâbı Öyküleri" çıktı

Harf İnkılâbı, milletin bilincini yaralaması, hafıza kaybına neden olması bakımından büyük bir anlam taşıyor. Jacques Derrida da bir mektubunda, Türklerin harflerinin çalınmasının onlarda bir bellek yitimine yol açtığı'nı ifade ediyor. Toplumda büyük bir travmaya sebep olan Harf İnkılâbı, bu kitapta birçok açıdan ele alınıyor.

Yeni Şafak
08:17 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 08:30 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Ercan Köksal, Okur Kitaplığı'ndan çıkan “Bir İnkılâp Daha Var / Harf İnkılâbı Öyküleri" adlı çalışmasıyla Harf İnkılâbı'nın toplumun farklı kesimlerinde nasıl bir bilinç yaralanmasına ve hafıza kaybına yol açtığını hikâyenin diliyle anlatıyor.



Kitapta, Harf İnkılâbı'yla yok olmaya terk edilen yüzlerce yıllık arşiv belgelerinin hikâyesinden bu belgeleri kurtarmak için canını dişine takıp çalışan dava insanlarına, işsiz, uğraşsız kalan mağdurlara, bu keskin dönüşü yaşlı gözlerle ama aynı zamanda kahırla izleyen din adamlarına, zulme maruz kalan dava insanlarına birçok trajik hikâye bulacaksınız. Bütün bu hikâyeleri okurken yüreğinizin derinliklerinde bir sızı hissedeceksiniz. Bu sızı, Harf İnkılâbı'nın sızısı… Galiba en iyisi kitaptaki hikâyeleri okuyarak bu sızıya ortak olmak…



Bir İnkılâp Daha Var / Harf İnkılâbı Hikayeleri, Ercan Köksal imzası ile, kitapevlerinin raflarında okuyucusunu bekliyor.









#Ercan Köksal
#“Bir İnkılâp Daha Var / Harf İnkılâbı Öyküleri
#Okur Kitaplığı
9 yıl önce