|

Bir yılda 90 kilo verdi

Kilo her zaman kötü birşeydir. Bakmayın "Kilo yüzüne yakışıyor" diyenlere. Eğer sağlıksız beslenmeye devam ederseniz siz de Arkansaslı Nikki Webster gibi olabilirsiniz. O da kilo konusunu önceden kafasına takmayanlardan ancak 294 kiloya çıktıktan ve hareket edememeye başladıktan sonra büyük bir operasyona girdi.

Yeni Şafak
13:41 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 13:55 - 10/01/2016 Pazar
Diğer

Düşünsenize aşırı kilolusunuz. Kendi kendinize duş alamıyorsunuz, yataktan kalkamıyorsunuz, bir adım attığınızda yürümeye devam edemiyorsunuz, ayakkabılarınızı bağlayamıyorsunuz, en basitinden bacak bacak üstüne atamıyorsunuz. İşte fazla kilo sonrasında gelen morbid obezite böyle birşey. Arkansaslı Nikki Webster da morbid obezdi. 294 kiloya kadar çıkan 33 yaşındaki genç kadın artık kendi işlerini gendi yapamaz hale gelince babasıyla birlikte bir doktora göründü. Doktor ona gastrik bypass ameliyatını önerdi.



"Yemek benim için bağımlılıktı. Yedikçe daha fazla yemek istiyordum. Kendimi durduramıyordum. Yataktan kalkamaz hale gelmiştim ve ameliyat olmaya karar verdim" diyen Webster, "Yemek beni her gün ölüme götürüyordu" şeklinde konuşuyor. Doktorunun verdiği kararla gastrik bypass ameliyatı olan Webster, bir yıl içinde 294 kilodan 204 kiloya düştü. Yani 33 yaşındaki kadın bir yılda 90 kilo verdi. Kilo verme sürecinin devam edeceğini söyleyen Webster, "Amacım sağlıklı olmak" diyor...






#Nikkie Webster
#Kilo
#Obezite
#Gastrik bypass
8 yıl önce