|

Bosna’nın Kalbi Kız Kardeşler’in

Bu yıl 25.kez düzenlenen Saraybosna Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Saraybosna’nın Kalbi’nde en iyi yönetmen ödülü Kız Kardeşler filmiyle Emin Alper’e verildi.

Haber Merkezi
04:00 - 24/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 04:33 - 24/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Kız Kardeşler, annelerinin ölümünün ardından farklı yollara savrulmak zorunda kalan üç kız kardeşin hikayesini konu ediyor. Film 13 Eylül’de Türkiye’de vizyona girecek.
Kız Kardeşler, annelerinin ölümünün ardından farklı yollara savrulmak zorunda kalan üç kız kardeşin hikayesini konu ediyor. Film 13 Eylül’de Türkiye’de vizyona girecek.

Bu yıl 25.kez düzenlenen Saraybosna Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Saraybosna’nın Kalbi adıyla verilen ödüller, tarihi Ulusal Tiyatro Binası’nda düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Festivalde yarışan Türk yapımı “Kız Kardeşler” yönetmeni Emin Alper’e “en iyi yönetmen” ödülünü kazandırdı. Törende konuşan Alper, ödülü almanın kendisi için onur verici olduğunu belirterek, “Her zaman çağırın, her zaman gelirim. Herkese teşekkür ederim” diye konuştu.


ALTIN LALE’Yİ DE KAZANMIŞTI

Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir, Kayhan Açıkgöz, Müfit Kayacan ve Kubilay Tunçer’in başrollerini paylaştığı, yapımcılığını Liman Film ve NuLook Production’ın üstlendiği film bu hafta Avrupa’nın Oscarları olarak nitelendirilen Avrupa Film Akademisi Ödülleri’ne aday olma başarısı gösterdi. Avrupa Film Akademisi Ödülleri, 9 Kasım’da Sevilla’da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümünde yapan ‘Kız Kardeşler’, geçtiğimiz Nisan ayında, Türkiye prömiyerini yaptığı 38. İstanbul Film Festivali’nde beş ödül birden kazanmıştı.


BUGÜN SONA ERİYOR

  • Festivalde Bosna Hersekli yönetmen Ena Sendijarevic’in “Take Me Somewhere Nice” filmi en iyi uzun metraj film seçilirken, Azeri Hilal Baydarov’un yönettiği “When The Persimmons Grew” filmi en iyi belgesel ödülüne layık görüldü. Sırp yönetmen Stefan Djordjevic’in “The Last Image Of Father” isimli eseri en iyi kısa film ödülünü alırken, bir diğer Sırp yönetmen Nikola Stojanovic’in “Sherbet” isimli yapımı ise en iyi öğrenci filmi seçildi.Festivalde en iyi kadın oyuncu ödülüne “Rounds” filmindeki rolüyle İrini Jambonas, en iyi erkekoyuncu ödülüne ise “And Then We Danced” filmindeki rolüyle Levan Gelbakhiani layık görüldü. 270 filmi izleyiciyle buluşturan festival bugün sonra erecek.
#Saraybosna Film Festivali
#Kız Kardeşler
#Emin Alper
5 yıl önce