|

Bu kasabaya maaşlı çalışacak 'kedi şefi' aranıyor

Rusya'da yer alan bir kasabadaki sokak kedilerini besleyip gerekmesi halinde bakımlarını yapacak bir personel için verilen iş ilanına onlarca başvuru yapıldı. İşin kime verileceğinin yerleşim yerinin sakinleri tarafından en başından beri bilindiği meslek içinse, kasaba yönetimi 'kedi şefi' diye bir isim buldu.

Yeni Şafak
10:48 - 15/10/2018 Pazartesi
Diğer
Kedilerin bakımı Zelyonogradsk'ta yaşayan Svetlana Logunova'ya verildi.
Kedilerin bakımı Zelyonogradsk'ta yaşayan Svetlana Logunova'ya verildi.

Rusya'nın Kaliningrad bölgesinde yer alan küçük bir kasaba olan Zelyonogradsk'ta her yerde rastlanmayacak bir iş için ilan verildi. Kasaba yönetimi, yerleşim yerindeki onlarca kedinin karnını düzenli olarak doyuracak bir 'kedi şefi' (kotoşef) bulmak için ilanlar bastı.

İlan için 80'e yakın kişi başvuru yapsa da kasabalılar, iş için en uygun kişinin kim olduğunu başından beri bildiklerini söylüyor. Nitekim iş, kasaba sakinlerinin tahmin ettiği gibi, doğduğundan beri Zelyonogradsk'ta yaşayan Svetlana Logunova'ya verildi.


Sokak kedilerini besliyordu

  • Zelyonogradsk kasabasının sakinleri, emekli bir eğitimci olan Logunova'nın, resmi olarak 'kedi şefi' görevine getirilmesinden önce de, yıllardır bisikletiyle kasabayı dolaşıp gördüğü sokak kedilerini beslediğini söylüyor. Bu nedenle kasaba sakinleri, bu iş için Logunova'dan daha iyisinin bulunamayacağını düşünmüş.

Kediler için 5.700 ruble ayrıldı

Kasaba yönetimine göre, görevinde yardımcı olması ve tanınması için, 'kedi şefi' Logunova'ya bir bisiklet ve yeşil bir ceket ile siyah bir şapkadan oluşan bir üniforma bile verildi. Ayrıca, Zelyonogradsk'taki tüm sokak kedilerinin karnının doyması için kasaba bütçesinden 5.700 ruble (500 lira) ayrıldığı belirtiliyor.

Sputnik'in haberine göre,

Logunova ise işin kendisine verilmesinin kendisini mutlu ettiğini söylüyor. Fakat Logunova, "Kedilerin her biriyle tek başıma ayrı ayrı ilgilenemem, o yüzden bir yardımcı iyi olurdu" diye de ekliyor.


#Kedi Şefi
#Şef
#Kedi
#Kasaba
6 yıl önce