|

Candan Erçetin MESAM'daki krizin ardından harekete geçti

MESAM'da yaşanan yönetim krizi MSG'ye de sıçradı. Bir grup eser sahibinin desteğiyle değişim hareketi başlatan Candan Erçetin, "Kan değişimine ihtiyaç var. İki dönem prensibi şart" dedi.

Yeni Şafak
10:20 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 10:28 - 9/02/2018 Cuma
Diğer
Candan Erçetin.
Candan Erçetin.

MESAM’daki yönetim krizi Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ne (MSG) de sıçradı. Bir grup eser sahibinin desteğiyle değişim hareketi başlatan Candan Erçetin önemli tespitlerde bulundu.

"Kan değişimine ihtiyaç var"

Habertürk'te yer alan habere göre Erçetin, "Müzik hepimizin cüzdanına yansımaktadır ve müziği kimsenin cebini incitmeden herkese ulaştırmak mümkündür. Eser sahibinin hayatta kalması zorunluluğunu görmezden gelemeyiz. Mevcut yönetim 12 yıldır görevde. Kan değişimine, çağın dinamizmine ayak uydurmaya ihtiyacımız var. Gelirin toplanma aşaması dahi problemli" ifadelerini kullandı.

"İki dönem prensibi şart"

Problemler üzerine 6 aydır çalışıldığını kaydeden Erçetin, "MSG koltuğunun bir makam değil, hizmet koltuğu olabilmesi için amacımız yönetim kurulunda en fazla iki dönem prensibi oluşturmak. Makul olmayan telif taleplerinin işletmeleri kaldıramayacakları maliyetler sebebiyle mağdur etmesi önlenmeli" dedi.

Erçetin harekete liderlik yapmayı eser sahiplerinin ekonomik sıkıntılar çektiğine şahit olduğu için kabul ettiğini söyledi.

#Candan Erçetin
#MESAM
#MSG
6 yıl önce