|

Cilt hastası Refik Töre, tedavi umuduyla İstanbul'a geldi: Benden çekiniyor, kaçıyorlar

Hakkari'de yaşayan doğuştan halk dilinde "balık pulu derisi hastalığı" adıyla da bilinen kalıtsal cilt bozukluğu iktiyozis hastası Refik Töre, tedavi olup sağlığına kavuşmak istiyor. Tedavi umuduyla İstanbul'a gelen Töre, "29 senedir güneşe çıkamadım. Akşam yatarken gözlerim tam kapanmıyor. Dışarı çıkınca insanların dikkatini çekiyorum, benden çekiniyor, kaçıyorlar. Yaşamak istiyorum” dedi.

17:44 - 11/02/2020 Salı
Güncelleme: 17:45 - 11/02/2020 Salı
DHA
Refik Töre
Refik Töre

Şemdinli ilçesine bağlı Tatlıca köyünde yaşayan Töre, cilt hastası olarak dünyaya geldi. Kendisine vücudundaki ter bezleri çalışmadığı için böyle bir rahatsızlığının olduğunun söylendiğini belirten Töre, düzenli olmasa da Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavisini sürdürüyordu.

Hastalığından dolayı gözlerini de kapayamayan 29 yaşındaki Töre, İstanbul'a tedavi umuduyla geldi. “İstanbul’a gözüm için de geldim. Sürekli gözlerimde sıkıntı var. Gözlerimi kapatabilmek için de geldim. Gözlerim sürekli kırmızı” diyen Töre, “29 senedir bu dertteyim. 29 senedir Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi görüyorum ama bu hastalığa hiçbir çözüm bulamadım. Tedavisini bulamadılar. Ben bu dertle çok acı çekiyorum” diye konuştu.


“29 senedir güneşe çıkamadım”

Ailesinin çiftçilik yaptığını ve 6 kardeş olduklarını söyleyen tedavisi için destek ve yardımb bekleyen Töre, şu şekilde açıklamada bulundu:

#Hakkari
#Cilt Hastası
4 yıl önce