|

Cins, Ahmet Altan’ı tahtaya kaldırdı

Aylık Kültür Dergisi Cins, bu ayki sayısında ‘yeniden başlayanları’ selamlıyor. Allah yeniden başlayanların yardımcısıdır sloganıyla çıkan CİNS’in kapak söyleşisi ise çizgi sanatının yaşayan en önemli sanatçılarından Hasan Aycın’la yapılmış. Aycın, kendi hikâyesini ve dünyanın hallerini anlatıyor. Cins’in bu ayki en dikkat içeriği ise Eren Safi imzasıyla yayınlanan “Ahmet Altan’a Açık Mektup.” Şair Eren Safi, Altan ailesinin tamamını sözlüye kaldırıyor.

Yeni Şafak
11:30 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:38 - 12/05/2016 Perşembe
Cins Dergisi

'Kalk ve işe yarar bir şey yap' sloganıyla çıkan CİNS'te yer alan Eren Safi'nin Ahmet Altan'a Açık Mektup yazısı, Ahmet Altan ve Altan ailesiyle birlikte benzer siyasi pozisyon alan herkese yöneltilen soruları içeriyor. Ahmet Altan'ın bugüne kadar ustalıkla gizlediği ipliğini pazara çıkaran yazı yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyeceğe benziyor.



Eren Safi, “Ben senin babanı da sevmezdim. Kardeşini de sevmem. Muhtemelen anneni tanısam onu da sevmeyecektim. Sizi sevmiyorum ben” diyerek başladığı yazısında “Sayısız insanın hayatını kararttınız. Sayısız insanı işsiz, onursuz, hayatsız, ailesiz, karısız, kocasız, anasız, babasız bıraktınız. Önden manşet bombalarıyla toz duman ettiğiniz ülkenin her yerine arkanızdan gözü dönmüş polisler savcılar daldı. İnsanları yok ettiniz, öldürdünüz. Elinize kan bulaştı” diyor.



Sadece Ahmet Altan'ı da değil, bütün Altan ailesinin eskiden beri değişen pozisyonlarını tek tek ortaya döken Şair Eren Safi; “Ellerinde adına yaşam tarzı dedikleri pis, mikrop yuvası hayatlarından başka müdafaa ettikleri hiçbir şeyleri kalmadı. Ne merak edilecek, takip etmeye değecek, besleyecek bir şey yazıyorlar artık ne de okumaya, ilgilenmeye, izlemeye değecek bir şey yayımlıyorlar. Sıradan insanlarla barışabilirim. Hiç kimseyle küs filan da değilim zaten. Ancak bu ikiyüzlü Avrupacı soytarı sürüsünün cerahatini, necasetini, küfrünü, düşmanlığını ömrüm boyunca unutmayacağım” diyor.



Cins'te bu ay


Aylık Kültür Dergisi CİNS'te bu ay ayrıca Serdar Tuncer, Fikri Akyüz, İsmail Kılıçarslan, Fırat Erez, Furkan Çalışkan, Hayati İnanç, Yusuf Genç ve Talha Hakan Alp yazılarıyla yer alan isimlerden bazıları.



Aylık Alan Savunması mottosuyla çıkan CİNS'in bu ayki CİNS KAFA'sı ise Tarık Buğra. CİNS'in mayıs sayısı, Türkiye'nin her yerinde tüm gazete bayilerinde…





#Cins Dergi
#Ahmet Altan
#mektup
8 yıl önce