|

Cizre'ye gitti plaket ve teşekkür belgesi aldı

Terörle mücadele nedeniyle sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesine geçici görevlendirmeyle 15 gün önce görevlendiren Isparta Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Halil Samancıoğlu'na, plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Yeni Şafak
11:30 - 8/01/2016 Cuma
Güncelleme: 18:21 - 8/01/2016 Cuma
IHA

Isparta Devlet Hastanesi'nden 15 gün Cizre'de görevlendirilen Opr.Dr.Samancıoğlu, hastaneye geri döndü.Opr.Dr. Samancıoğlu'na Kamu Hastaneleri Birliği tarafından plaket ve teşekkür belgesi verildi.



Opr.Dr.Samancıoğlu, "15 gün önce Şırnak'ın Cizre ilçesine geçici görevlendirmeyle görevlendirildim. Beyin Cerrahı olarak orada devlet hastanesinde görev yaptım. Gidişimiz gayet güvenli şekilde Sağlık Bakanlığı tarafından sağlandı. Güvenli şekilde hekimliğimize devam ettik. Yaralı askerimize, polisimize oranın sivil halkına hizmette bulunduk. Sadece sağlıkta değil çeşitli illerden gelen asker ve polis görevlendirmeleri yine çeşitli illerden cerrahlar bizimle birlikte hizmet verdi. Sağlık hizmetlerinde aksama olmadı. Cizre'de bulunduğumuz sürece Kamu Hastaneleri Birliği her türlü imkanıyla yanımızda oldu. Herhangi bir problem yaşamadık. Bir takım aksamalar olması normal. Çünkü orada bir huzursuzluk var. Ama genel manada güvenli şekilde gidip geldik. Korkulacak bir durum yok. Orada polis ve asker arkadaşlarımız daha sıkıntılı. Biz kapalı ortamda hizmet verdik. Allah izin verirse bu günleri atlatıp daha güzel günlerde hizmet vermeye çalışacağız" dedi.



Sivil halkın ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyorlar


Bölgede poliklinik hizmeti olmadığını kaydeden Opr. Dr. Samancıoğlu, "Zaten sokağa çıkma yasağı var. Tabi ki sivil halka hizmet veriyoruz. Orada sadece acil hizmeti alıyor hastalar. Gördüğüm en önemi şey Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın iki TIR'la gidip orada sivil halka ihtiyaçların giderilmesi için malzemeler getirmesi" ifadelerini kaydetti.



Isparta sağlık çalışanları destek vermeye devam edecek


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın da, "Tüm Türkiye'de ihtiyaç olan bölgelere hekim görevlendirmeleri yapılmakta. Doğu illerinden arkadaşlarımızı geçici olsa da dinlendirmek amacıyla Bakanlığımız tarafından görevlendirmeler yapılmakta. Biz de üzerimize düşen görevlendirmeyi yaptık. Sağolsun arkadaşımız gitti. Isparta sağlık çalışanları olarak destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

#Cizre
#terör
#doktor
#Isparta Devlet Hastanesi
8 yıl önce