|

Çocuk kitapları

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2017 Friday
Güncelleme: 07:10 - 24/02/2017 Friday
Yeni Şafak
Gündem
Gündem


Bir aile taşınır kızları dedektif olur


İtalyan yazar ve kütüphaneci Chiara Lossani tarafından kaleme alınan “Ailede Grev Var”, aileiçi dengelerin sorgulandığı, iletişimin önemine ve çocuk haklarına vurgu yapan bir kitap. “Kaplanın Sınırları”, “Michelangelo'nun Dehası”, “Challant'ın Asileri” eserleri dünyada birçok dile çevrilse de Lossani'yi Türkçe'de ilk defa okuyacağız. Babası kitabevinde annesi veterinerde çalışan minik Stella, ailesinin taşınması sonucu mahallesinden, okulundan ve arkadaşlarından ayrılır. Ailesini engellemek için elinden gelen tek şey grev yapmaktır. Bir yanda büyükannesi bir yandan yeni okul arkadaşları akılını karıştırır. O ise artık her şeyi araştırmaya başlayan bir dedektiftir. Kitap, Dante'den Brad Pitt'e, Micheal Jordan'dan Harry Potter'a birçok kişiyi anıyor. Stella'nın gülümseten polisiye macerasına filmler, müzikler ve ırkçılık eşlik ediyor.


Ailede Grev Var

, Chiara Lossani, Günışığı Kitaplığı, Aralık 2016, 224 sayfa





Dedem Korkut ile yolculuğa hazır olun


Volkan Arslan'ın yazdığı “Alperen ve Gece Yolculukları” genç okurların şimdiye kadar çıktıkları bütün yolculukları unutturacak... Çocuklar yepyeni bir kahramanla tanışıyor: Alperen. Kendinizi Çin'de veya okulunuzun bir köşesinde bulabilirsiniz. Heyecan ve gizem dolu maceranın ilk adımını, beklenmedik bir zamanda karşılaşacağımız kahramanımızla yaşayacağız. Kahramanımız Alperen, Dedem Korkut ve Âgâh'la tanışır. Sonrasında hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Bazen ödevlerini bitirmek için kütüphanede araştırma yapar bazen bir parkta dinlenir. Bazense şatoları dolaşan Alperen, gece yolculuklarını da hiç bırakmaz. Mete Han, İmam Buhari, Sultan Alparslan, Malazgirt, Osman Bey gibi Müslüman-Türk dünyası için önemli kişi ve yerlerin kitapta tanıtılıyor olması kültür ve tarihimize aşinalık kazandıracaktır. Herkesin içinde bir alperen vardır. Keşfetmek için kitap sayfaları sizi bekliyor.


Alperen ve Gece Yolculukları

, Volkan Arslan Kalem Vakfı Yayınları, 2016, 144 sayfa





Türkçe'nin en hareketli halleri


Mehmet Süreyya Kolsarıcı'nın “Laf Cambazı” adlı eseri deyimler, hikayeler, tekerlemeler, atasözleri yardımıyla güzel okuma ve diksiyon alıştırmaları vaad ediyor. Komşu ve ikiz harflerin yardımıyla oluşturulan hikayeler, çocuk ve gençler içinn sıradışı bir Türkçe deneyimi sunuyor. Kitabın yazarı Kolsarıcı bir eğitmen. Biyografisindeki Fransızca, Arapça, satranç ve tercümanlık özelliklerini gördüğümüzde bizi nasıl bir kitabın beklediğini az çok kestirebiliyoruz. Dil oyunlarının bol olduğu, renkli ve resimli kitabın sayfalarında kuşlar, filler, pireler meraklı okurunu bekliyor.


Laf Cambazı

, Mehmet Süreyya Kolsarıcı, Büyülü Fener Yayınevi, 2017, 180 sayfa














#Çocuk kitapları
#Kitaplar
7 years ago