|

Çocuklar ve gençler hikaye yazarak yarışacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. tarafından "4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması" ve "1. Genç Yazarlar Hikaye Yarışması" düzenlenecek. Yarışmada birinci seçilen öğrenciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye de 3 bin lira para ödülü verilecek.

Yeni Şafak
11:35 - 19/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:36 - 19/12/2016 Pazartesi
AA
Yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.kultur.istanbul" adresinden ulaşılabilir.
Yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.kultur.istanbul" adresinden ulaşılabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ. tarafından "4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması" ve "1. Genç Yazarlar Hikaye Yarışması" düzenlenecek.



İBB Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteklediği "4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması" 5, 6, 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik "2071'de İstanbul" temasıyla gerçekleştirilecek.



Bu yıl ilk kez organize edilen "Genç Yazarlar Hikaye Yarışması" ile ise 9, 10, 11. ve 12. sınıf öğrencileri de hikayeleriyle "2071'de İstanbul"u anlatacak. Çocukların ve gençlerin yaşadıkları şehri tanıması, hissetmesi ve bunu Türkçe'nin dil zenginliği içerisinde en güzel biçimde anlatmasını amaçlayan yarışmada, öğrenciler yazdıkları hikayeleri okul müdürlüklerine teslim edecek.



Dereceye giren hikayeler kitaplaştırılacak


"4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması"nda birinci olan öğrenci, tablet bilgisayar ve okul kütüphanesi için Kültür AŞ. Çocuk Yayınları kitap setiyle ödüllendirilecek, ikinci olan öğrenciye müzik çalar, üçüncü olan öğrenciye ise fotoğraf makinesi hediye edilecek. Dereceye giren 10 öğrenciye de ayrıca Kültür AŞ. Yayınları'ndan 100 liralık kitap çeki verilecek.



"1. Genç Yazarlar Hikaye Yarışması"nda birinci seçilen öğrenci 5 bin TL ile ödüllendirilecek. Yarışmanın ikincisi 4 bin, üçüncüsü de 3 bin liranın sahibi olacak. İlk 10'a giren genç öğrencilere Kültür AŞ. Yayınları'ndan 200 liralık kitap çeki hediye edilecek, mansiyon kazananlara da biner lira verilecek.



Başvuruların 6 Şubat 2017'de sona ereceği yarışmalarda dereceye giren hikayeler kitap olarak yayımlanacak.



Yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.kultur.istanbul" adresinden ulaşılabilir.







#4. Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması
#Çocuk Yazarlar Hikaye Yarışması
#Hikaye
#İbb
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ
#kitap
#Kültür AŞ
#yarışma
7 yıl önce