|

Çölde esen Türk moda rüzgârı

Dubai’de 3.“Modest Fashion Week” Modanisa sponsorluğuyla yapıldı. 8-9 Aralık’ta gerçekleşen organizasyona marka, Türk modacılar Raşit Bağzıbağlı, Selma Sarı ve Müslima Wear tasarımlarının yer aldığı koleksiyonla katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 06:31 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Dubai’de 3. kez gerçekleşen 'Modest Fashion Week'e Türk modacılar damgasını vurdu
Dubai’de 3. kez gerçekleşen 'Modest Fashion Week'e Türk modacılar damgasını vurdu

Modanisa sponsorluğun da Dubai’de 3. kez gerçekleşen 'Modest Fashion Week'e Türk modacılar damgasını vurdu. Raşit Bağzıbağlı’nın “Modest Fashion Week”te Modanisa’ya özel hazırladığı çoğunlukla abiye parçalardan oluşan koleksiyonunu açılış şovuyla tanıttı. Müslima Wear Çin'den başlayarak Orta Asya topraklardan Kafkaslara, Türkiye ve Avrupa’ya kadar devam eden İpek Yolu’ndan esinlenerek hazırladığını belirttiği “Desert Rose” ve “Silk Way” temalı çalışmalarını sergiledi. Selma Sarı iyiliğin kötülüğü, ışığın karanlığı yendiği gün olarak inanılan Diwali Işık Festivali'nden ilham alarak hazırladığı koleksiyonlarıyla festivalde boy gösterdi. Etkinlikte, 22 ayrı moda şovu 100 farklı marka, seminerler, fotoğraf sergileri ve moda gösterilerinin yanı sıra muhafazakâr moda tasarımcıları, moda dünyasından ünlü isimler ve muhafazakâr modaseverlere ev sahipliği yapıldı.


Modanın birleştiren gücü

Raşit Bağzıbağlı, muhafazakar moda stilindeki ilk koleksiyonunu tesettürlü model Halima Aden taşıdı. Kapanışı Selma Sarı tasarımıyla top model Tülin Şahin yaptı. Etkinlik sonrası basınla bir araya gelen tesettürlü Halima Aden ve Tülin Şahin modanın dünyayı kucaklaması ve ayrımcılık üzerine mesaj vererek Şahin, “Moda dünyası birleşmiş milletler gibidir, girin bir defile kulisine her milletten insanı görebilirsiniz. Halima da ben de birçok din, ırk ve kültürün birlikte yaşandığı farklı ülkelerde doğup büyüdük. Ben insanları yaptıkları işlerden, giyim tarzlarından, dil ve dinlerinden dolayı sınıflandırmıyor, ayrıştırmıyorum. Dünyanın her yerinde benim için geçerli olan tek şey insanlıktır. Her ne gerekçeyle olursa olsun farklılıklara saygı duymayı ve birlikte yaşamayı bilmemiz gerekir. Bu nedenle dünyanın her yerinde ayrımcılığın yok olmasını diliyoruz” diyor.

#Moda
#Türkiye
6 yıl önce