|

Çukurova kitapla buluşuyor

Çukurova 12. Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde okurları kitaplarla buluşturmaya devam ediyor. 13 Ocak’a kadar devam edecek fuara 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 70 etkinlikte 500 yazar okurlarıyla buluşuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 9/01/2019 الأربعاء
Güncelleme: 10:38 - 9/01/2019 الأربعاء
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği, ÇUFAŞ Çukurova Fuarcılık A.Ş., Adana Valiliği ve Adana Büyükşehir Belediyesi desteği ile düzenlenen Çukurova 12. Kitap Fuarı, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde okurları kitaplarla buluşturmaya devam ediyor. 13 Ocak’a kadar devam edecek fuara 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 70 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 500 yazar okurlarıyla buluşuyor. Çukurova Kitap Fuarı’nın konukları arasında Bahadır Yenişehirlioğlu, Tarık Tufan, Ercan Kesal, Hasan Ali Toptaş, Latife Tekin, Gülten Dayıoğlu, Yekta Kopan, Buket Uzuner, Canan Tan, Zeynep Altıok Akatlı, Mavisel Yener, Nebil Özgentürk, Tülin Kozikoğlu, Sinan Meydan, Behiç Ak, Mete Yarar, Çiğdem Gündeş, Kerem Fırtına, Selim Temo, Toprak Işık, Aytül Akal, Hikmet Anıl Öztekin, Sinan Tuzcu, Kahraman Tazeoğlu, Koray Avcı Çakman, Zafer Algöz, Can Yılmaz, Ahmet Şimşirgil, Füruzan ve daha pek çok değerli yazar, şair bulunuyor.

YAZARLAR BİR ARADA

Bir kitap fuarının olmazsa olmazı okur yazar buluşmaları. Çukurova Kitap Fuarı’nda bu yıl birbirinden kıymetli yazarların ve şairlerin söyleşileri var. Önümüzdeki günlerin söyleşi programına göz attığımızda birkaç isim dikkatimizi çekiyor. İşte o söyleşilerden bazıları: Yarın Çukurova Salonu’nda 12.00-13.00 saatleri arasında Nesil Yayınları’nın düzenlediği Oğuzhan Gürhani’nin ‘Gençlik, Fetih ve Diriliş’ söyleşisi göze çarpıyor. Aynı salonda 13.15- 14.15 saatlerinde Alfa Psikoloji’nin düzenlediği Hayrettin Şahin ve Reyhan Erdoğan’ın ‘Nasıl Kafaya Takmayız?’ söyleşisi olacak. 11 Ocak Cuma günü 13.15’te İthaki Yayınları’ndan Nazlı Karabıyıkoğlu ‘Yaratıcı Yazarlığa Dair’ başlıklı bir söyleşi yapacak. Mustafa Bal, Sevinç Gediktaş, Halil İbrahim Kurum, Mehmet Avcı 15.45’te Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide ‘Tiyatro ve Seyirci İlişkisi’ üzerine konuşacak. Akdeniz Salonun’da ise Sedat Ömeroğlu, Seyyit Nezir, Mine Sota söyleşileri olacak.

YOĞUN PROGRAM

Hasta sonu fuarın son hareketli günleri. Pegem Akademi’nin Çukurova Salonu’nda düzenlediği söyleşide Bünyamin Çetinkaya 12.00- 13.00 saatleri arasında “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” hakkında gençlerle bir araya gelecek. Alfa Yayınları’ndan Selim Temo, 13.15-14.15 arası “Tarihten Edebiyata” konulu söyleşiye katılacak. Yekta Kopan ise 14.30-15.30 “Bir Fikirden Bir Romana: ‘Sıradan Bir Gün’ Nasıl Doğdu?” başlıklı söyleşide olacak. Kırmızı Kedi Kitap’ın 18.15’te başlayacak ‘Şiir Bizim Eski Yalnızlığımız’ söyleşisine Haydar Ergülen ve Şükrü Erbaş katılacak. Timaş Yayınları 13.15’te ‘İnsan İnşasında Edebiyat’ söyleşisinde Bahadır Yenişehirlioğlu’nu ağırlayacak. Pazar gününün söyleşi programında ise şu isimler var: Adnan Özyalçıner, Tahir Şilkan, Özel Oytun Türkoğlu, Latife Tekin, Cemil Okyay, Feryal Tilmaç, Menderes Samancılar, Ahmet Şimşirgil, Ataol Behramoğlu, Uğur Koşar ve M. Gürdal Çıngı.

#çukurova
#adana
٪d سنوات قبل