|

Cumhuriyet yazarı Işıl Özgentürk başörtüsüne hakaret etti

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, 13 Ocak tarihli 'Yeni kuşak türbanlılar' başlıklı yazısında haddini aşan ifadeler kullandı. Özgentürk, başörtüsünün İslam'da yeri olmadığını ve Sümerler’de fahişe kadınlardan geldiğini öne sürdü. Aşağılık ifadeler kullanan Cumhuriyet yazarına sosyal medyada toplumun her kesiminden tepki yağdı.

Yeni Şafak
15:09 - 14/01/2019 Monday
Güncelleme: 15:15 - 14/01/2019 Monday
Yeni Şafak
Işıl Özgentürk
Işıl Özgentürk

Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, 13 Ocak tarihli 'Yeni kuşak türbanlılar' başlıklı yazısında başörtüsüyle ilgili haddini aşan ifadeler kullandı. Başörtüsünün İslam ile ilgisi olmadığı bir gelenek olduğunu belirten Işıl Özgentürk, Sümerler zamanında fahişelerin kullandığını söyledi. Özgentürk'ün bu sözlerine sosyal medyada kullanıcıları tarafından tepki yağdı.

Özgentürk'ün skandal yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:
  • "Türbanın nereden geldiğini bilmiyorlar. Kur'an'da yazıp yazmadığını bilmiyorlar. Onlara türbanın Sümerlere dayandığını, bu uygarlıkta zengin ailelerin ilk kızlarını fahişelik görevi yapmaları için belli bir süre tapınaklara yollamak zorunda olduğunu anlatıyor, halk karıştırmasın diye de bu kızların başını örtmesinin zorunlu kılındığını söylüyorum. İlk baş örtünme onlarda, ardından Yahudiler de bu geleneği değiştirerek almışlar ve kiliselerde yaşayan rahibelerin bu biçimde örtünmeleri herkes tarafından kabul edilmiş."

#Işıl Özgentürk
5 years ago