|

Din Şûrası Sonuç Bildirgesi açıklandı

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, olağanüstü Din Şûrası'nın sonuç bildirgesini açıkladı. Prof. Dr. Görmez, "FETÖ/PDY’nin liderine atfedilen sıfatlar İslam ile bağdaştırılamaz. FETÖ din kisvesi altında bir güç ve çıkar hareketidir." dedi.

Yeni Şafak
15:27 - 4/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:59 - 4/08/2016 Perşembe
Diğer
Dün gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'un da katıldığı Olağanüstü Din Şurası'nın sonuç bildirgesi 17 maddeden oluşuyor.
Dün gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'un da katıldığı Olağanüstü Din Şurası'nın sonuç bildirgesi 17 maddeden oluşuyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, olağanüstü Din Şûrasını sonuç bildirgesini açıkladı. Fetullah Gülen'i 'sahte mehdi' hareketini de 'sahte mehdilik' olarak tanımlayan Prof. Dr. Görmez “Güç ve çıkar hareketi olan FETÖ sahte bir mehdi hareketidir. FETÖ gayri ahlaki bir sır hareketidir. FETÖ hareketi dünyada Müslümanlara karşı kara projelerin aleti oldu. Bunların sözde eserleri din uzmanlarımızca incelenecek gereği yapılacak" dedi.





Prof. Dr. Mehmet Görmez'in açıkladığı Olağanüstü Din Şurası Sonuç Bildirgesi'ni açıkladı:


  • 1- FETÖ dini bir cemaat ve grup kabul edilemez.
  • 2- Hiç kimse kendisini kayıtsız ve şartsız kendisine bağlılığa çağırmaz. Mutlak itaat İslam'da Allah'a aittir. Bu çerçevede bir kimsenin özel seçilmiş ve yanılmaz olduğu iddiası kabul edilemez.
  • 3- FETÖ açıkça bir din istismarı hareketidir. Allah adı kullanılarak çeşitli hizip ve gruplara davet dine yapılmış en büyük haksızlıktır.
  • 4- FETÖ din kisvesi adı altında bir çıkar hareketidir. Böylece her tür kirli işlerini din ile perdelemek genel tutumlarıdır.
  • 5- FETÖ sahte bir mehdi hareketidir. Tarih boyunca pek çok buna benzer fitne hareketi çıkmıştır. Hırs, karizma, menfaat elde etmek amacıyla kullanılmışlardır.
  • 6- FETÖ'nün dini kaynakları şaibelidir. Rüyalar ve gizemler revaç bulmuş. Masum kitleler efsunlanmış. Sohbet vaaz yoluyla kitleler aldatılmıştır. Yapılan hatalı işler Peygambere intisap ettirilerek kitleler etki altına alınmaya çalışılmıştır.
  • 7-FETÖ İslam ümmetini parçalamak amacıyla ortaya çıkmış bir örgüttür. Hakikati kendi tekeline alarak herkesi dışlayan anlayış İslami kabul edilemez.
  • 8- FETÖ bir sır hareketidir. Mali yapı ve danışman kadronun açık ve şeffaf olmaması şaibeleri beraberinde getirmektedir. Bu yapı dini kendi amaçları doğrultusunda kullanmıştır.
  • 9- FETÖ gayri ahlaki bir harekettir. İki yüzlülük, kod adı kullanma, şantaj, mahremiyeti engelleme, gizli görüşmeleri kaydetme gayri İslamidir. Başta soru hırsızlığı yapmak üzere hedefine gitmek için her yolu mübah gören yapı İslami kabul edilemez.
  • 10- FETÖ dinler arası diyalog adına tevhidi parçalayan bir yapıdır. Batının muhabbetini çekme adına pek çok sırlı ve gizemli ilişki ile Müslümanların aleyhine uygulanacak projelerin uygulanması için çalışmalar başlatan bu örgüt tevhit dışıdır. Dinlerarası diyalog adı altında ortak bir dini kültür oluşturma çalışması hiçbir şekilde kabul edilemez. Allah Resulünün risaletini göz ardı etmek tevhide aykırıdır.
  • 11- Bu yapı gönül coğrafyamızda orta Asya ve İslam ülkelerinde kurdukları hegemonya tespit edilecek. Eylül ayında Avrasya İslam ülkeleri toplantısında bu yapının İslam coğrafyasında yaptığı tahribatlara yönelik çalışmalar başlatılacaktır.
  • 12- Diyanet ve İlahiyat camiasının ortak çalışma ile örgütü ve liderini yüceltici yayınlar bilimsel açıdan değerlendirilerek verdiği zararlar tespit edilecek. İslam'ın temel kavramlarına dair tahrifatları tespit edilip açıklanacak.
  • 13- Din eğitim ve öğretim politikaları her seviyede gözden geçirilmelidir. Bu tür yapılara müsade eden eğitim sistemi gözden geçirilecek ve gerekli tedbirlerin alınması için tavsiye kararlar alınacaktır.
  • 14- Benzer hataların yapılmamasi için dini kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışmalar yapılacaktır. Özgürlüklerine müdahale edilmeden tüm gruplarla bir araya gelinecektir.
  • 15- Ortaya çıkan boşlukta din eksenli yapılar ortaya çıkmıştır. Bu yapıların tekrar ele alınması bir mecburiyettir.
  • 16- Dini ve manevi yapıyı kirleten bu yapılan genç nesillerin dimağını kirlten bu yapıların zihin kirleten çalışmalarına karşı uyarıcı ve bilgilendirici çalışma yapmaları için gerekli çalışmalar yapılacaktır.
  • 17- Allah için yapılması gereken ibadetler farklı amaçlar için istismar edilemez. Zekat ve sadaka gibi mali ibadetlerin din istismarı ile başka süfli duyguları beslemek için kullanılması kabul edilemez.
#Mehmet Görmez
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Din Şûrası
8 yıl önce
default-profile-img