|

Diyarbakırlı öğrenciler, Topkapı Sarayı'nı gezdi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan "Ülke Senin Keşfet" projesi kapsamında, 80 lise öğrencisi Topkapı Sarayı'nı ziyaret etti.

Yeni Şafak
13:12 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:13 - 20/11/2014 Perşembe
AA
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce, Diyarbakırlı gençlerin Türkiye'nin zenginlikleri keşfetmelerini sağlamaları amacıyla başlatılan proje kapsamında, 80 lise öğrencisi Diyarbakır'dan İstanbul'a geldi. Grup, rehber eşliğinde Topkapı Sarayı'nı gezerek, saray ve eserler hakkında bilgilendirildi. 


Gruptan sorumlu emniyet amiri Murat Taşbademi, yaptığı açıklamada, öğrencileri ilk önce Çanakkale'ye, ardından da İstanbul'a getirdiklerini söyledi. 


Taşbademi, daha önce de Dicle Üniversitesi'nden öğrencileri Topkapı Sarayı'na getirdiklerini anlatarak, "Şimdi de lise öğrencilerini götürdük. Öğrencilerin büyük çoğunluğu ilk kez Diyarbakır dışına çıkıyor. İlk kez uçağa bindiler, deniz gördüler" dedi. 


Öğrencilerin gezi dolayısıyla çok mutlu olduklarını anlatan Taşbademi, "Panorama 1453 Müzesi, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı gibi yerleri de gezdireceğiz. Boğaz turu gibi İstanbul'un güzelliklerini görebilecekleri programlarımız da var. Yarın da kendilerini memleketlerine geri götüreceğiz" diye konuştu.
#Ülke Senin Keşfet
#Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü
#Topkapı Sarayı
#öğrenci
#ziyaret
9 yıl önce