|

"Doğal olmak riyakâr olmaktan üstündür"

Ömer Tuğrul İnançer Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen Tasavvuf Sohbetleri söyleşisine konuk oldu. İnançer “Tasavvuf Sohbetleri" söyleşisinde Aralık ayında ele aldığı Mevlid-i Şerif şerhini sürdürdü.

Yeni Şafak
14:37 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 12:46 - 23/01/2016 Cumartesi
IHA

Ömer Tuğrul İnançer “Tasavvuf Sohbetleri" kapsamında Zeytinburnu'nda vatandaşlarla bir araya geldi.Ömer Tuğrul İnançer, 'tahliye-i kalb', 'tasfiye-i nefs' gibi konulara eğildiği konuşmasında, tahliye-i kalb eyleyen kişilerin, kalbini dünyevi olandan arındırıp Allah'a yönelttiğini dile getirdi. İnançer, “Gönül gözleri daima muhabbetle bakar. Her işlerinde muhakkak Rabbi Mutlak ve 'O'nun habibinin rızasını ve muhabbetini gözlerler. Dolayısıyla tevhidin hakikatinin neşesi onlarda vardır" dedi.



Konuşmasının devamında Nefsin kademelerine değinen Ömer Tuğrul İnançer, her insanın kızabileceğini, sinirlenebileceğini belirtti. “Hazreti Peygamber bile kızdığı zaman iki kaşının arasında damarı gözükürdü" diyen İnançer, kızmamanın, sinirlenmemenin riyakarlık göstergesi olduğunu ifade etti. İnançer,“Önemli olan, nefsin için kızmamaktır. Nefsin için kızmamayı öğrendiysen bravo. İşte o zaman sana madalya takmak lazım. Tabii olmak, riyakar olmaktan her zaman üstündür. Terbiyenin riyakarı bile bir yerde sırıtır. Ya göründüğümüz gibi olmalıyız, ya da olduğumuz gibi görünmeliyiz" şeklinde konuştu.



Ömer Tuğrul İnançer'in konuşmacı olduğu “Tasavvuf Sohbetleri" söyleşinin bir sonraki programı 12 Şubat Cuma akşamı saat 19.00'da gerçekleşecek

#Ömer Tuğrul İnançer
#“Tasavvuf Sohbetleri"
#Zeytinburnu Belediyesi
8 yıl önce