|

DSÖ Zika virüsü için acil durum ilan etti

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), Zika virüsünün yayılmasıyla ilgili küresel bir acil durum ilan ettiği bildirildi. DSÖ konuyla ilgili hamilelere "seyahatlerinizi erteleyin" uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
09:40 - 2/02/2016 Salı
Güncelleme: 07:45 - 2/02/2016 Salı
Diğer

Dünya Sağlık Örgütü

(

DSÖ

) yetkilileri, aedes türü sivrisineklerin sokması sonucu insana bulaşabilen virüsle ilgili değerlendirme yapmak için İsviçre'nin Cenevre kentinde dün olağanüstü toplandı.



Konuyla ilgili açıklama yapan DSÖ Genel Müdürü Margaret Chan, kanıtlar gözden geçirildikten sonra komitenin nörolojik komplikasyonların ve mikrosefalinin bir araya gelmesinin sıra dışı bir vaka ve dünyanın diğer bölgeleri için halk sağlığına tehdit oluşturduğunu belirtti.Hamile kadınların virüsten korunmak için alabileceği birçok önlem olduğunu vurgulayan Chan, bunlardan birinin seyahatlerini ertelemeleri olduğunu ifade etti.



Chan, hamile kadınların seyahate çıkmaları gerektiğinde ise bir doktora danışabileceklerini ve kişisel önlem olarak da uzun kollu kıyafetler ve pantolonlar giyebileceklerini belirterek, sivrisinek savar kullanılabileceklerini söyledi.



Sağlık yetkilileri, Brezilya'da doğan bebeklerdeki mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla

Zika virüsü

arasındaki bir bağlantı olup olmadığını ispat etmenin 6-9 ay alabileceğini kaydetti.

#Dünya Sağlık Örgütü
#DSÖ
#Zika
#Zika virüsü
#virüs
8 yıl önce
default-profile-img