|

Dualar şifa getirsin: Müslümanlar geceyi evlerinde ibadet ve dua ile geçirdi

Mübarek gecelerde coşku ile dolan camilerimiz dün Berat Gecesi’nde mahzun kaldı. Müslümanlar salgın nedeniyle camilerde toplu ibadete ara verildiği için geceyi evlerinde ibadet ve dua ile geçirdi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş millet ve tüm insanlık için içten ve samimi yakarışlarla Allah’a dua ve niyaz edilmesini tavsiye etti.

Haber Merkezi
04:00 - 8/04/2020 Çarşamba
Güncelleme: 22:53 - 7/04/2020 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında camilerdeki toplu ibadete ara verilmesi nedeniyle Müslümanlar, Berat Gecesi’nin evlerinde ibadet ve dua ile idrak etti. Yatsı namazından sonra TRT1 ve Diyanet TV’de “Berat Gecesi Özel” programı yayınlandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Berat Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu zamanların Allah’ın rızasını kazanmak gayesi ve kulluk şuuruyla değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle yeryüzünü etkileyen yeni tip koronavirüs nedeniyle millet ve tüm insanlık için içten ve samimi yakarışlarla Allah’a dua ve niyaz edilmesini tavsiye eden Erbaş, şöyle devam etti:


BÜTÜN TEDBİRLERE UYALIM

“Yetkili mercilerin açıkladığı bütün tedbirlere uyalım. Tez zamanda bu sıkıntıdan kurtulmak için beraberce ümit, azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edelim. Mübarek gecelerde büyük bir coşku ile ibadet, dua ve niyazlarımızla dolup taşan camilerimiz şimdi mahzun. Bizler bu süreçte evlerimizi mescitlere dönüştürelim, müminin miracı olan namazlarımızı daha bir huşu içerisinde kılalım. Geçmişte kılamadığımız namazlarımızı kaza edelim ve nafile namaz kılalım.

  • Gönüllere şifa ve rahmet olarak indirilen Kur’an-ı Kerim’i bol bol okuyalım ve onun insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarıcı ilkelerini anlamaya çalışalım, emirlerini tereddütsüz bir şekilde yerine getireceğimize, yasakladığı, haram kıldığı şeylerden titizlikle uzak duracağımıza yeniden söz verelim. Pazartesi ve perşembe günleri oruç tutalım. Bedenlerimizle birlikte ruhlarımızı da tertemiz hale getirmeye çalışalım. İnsanlığın bu imtihandan kısa sürede ve başarıyla çıkması için dualarımızla
  • Rabb’imize yakaralım.”
#Berat Gecesi
#Koronavirüs
#Dua
#Oruç
4 yıl önce