|

Dünya sineması Malatya’da yarışıyor

8. Malatya Uluslararası Film Festivali film gösterimleri ve söyleşilerle sürüyor. Uluslararası Uzun Metraj Yarışmasında ise dünya sinemasından öne çıkan filmler var. “Süleyman Dağı”, “Turunç Günleri”, ”Aşırı Küçük Bir Nesne” gibi çarpıcı filmlerin yarıştığı festivalin kazananı yarın belli olacak.

Hatice Saka
04:00 - 14/11/2018 الأربعاء
Güncelleme: 03:23 - 14/11/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Kırgız-Rus yapımı Süleyman Dağı öne çıkanlardan.
Kırgız-Rus yapımı Süleyman Dağı öne çıkanlardan.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen 8. Malatya Uluslararası Film Festivali, film gösterimleri ve paralel etkinliklerle devam ediyor. Uluslararası Uzun Metraj Yarışmasında “Anons” “Son Çocuk” “Aga” “Sessizlikte” “Turunç Günleri” “Doğum Günün Kutlu Olsun” “Meleklerin Koruyucusu” “Aşırı Küçük Bir Nesne” “Yük” “Süleyman Dağı” ve “Volkan” filmleri yarışıyor. Festival süresince filmlerin gösteriminin ardından film ekipleriyle söyleşiler gerçekleşiyor.


VAR OLMA MÜCADELESİNİ DİLE GETİRDİK

Yarışmanın dikkat çekici filmleri arasında Kırgız- Rus ortak yapımı “Süleyman Dağı” yer alıyor. Bir kadın şifacının kayıp oğlunu bulduktan sonra ailesini bir araya getirme mücadelesini anlatan filmi, Rus yönetmen Elizaveta Stishova yönetiyor. Karabaş (Varlık İmangaliev) zor bir adamdır. Şifacı olan karısı Zhipara (Perizat Ermanbetova), kayıp olan oğlu Uluk’u (Daniel Dayrbekov), kocasının yeni eşiyle yaşadığı karavana getirir. Karabaş’ın hamile eşi Turganbyubyu (Turgunai Erkinbekova) bu durumu kabullenemez. Yola birlikte devam ederler. Sıra dışı aile, eski yaraların açık ve aldatmanın günün kuralı haline gelmesiyle birlikte yaşamaya ya da birbirlerinden ayrılmaya karar vermek zorundadır. Kırgızistan’ın Oş kentindeki Süleyman Dağı’nın gizemli çevresinde geçen film, egzotik ve mitik anlatımıyla çarpıcı bir hikayeyi anlatıyor. Malatya’daki söyleşide konuşan filmin başrol oyuncusu Perizat Ermanbetova, canlandırdığı şifacı kadın karakterinin güçlü göründüğü kadar sevgiye muhtaç biri olduğuna dikkat çekti. Yapımcı Yelena Yatsura ise Süleyman Dağı eteklerinde zorlu bir film çekim gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Yatsura, filmin Kırgızistan’da kadınların varlık mücadelesinin bir yansıması olduğuna da dikkat çekti.

  • İran’dan güçlü kadın portresi
  • İranlı yönetmen Arash Lahooti’nin “Turunç Günleri” filmi yarışmanın iddialı yapımlarından. Filmde Kuzey İran’daki portakal bahçelerinde mevsimlik işçiler çalıştıran 45 yaşındaki Aban’ın zorlu mücadelesi anlatılıyor. Erkeklerin hüküm sürdüğü bir alanda tek başına var olmaya çalışan bir kadın olarak bölgedeki en büyük portakal bahçesinin ihalesini kazanınca rakipleriyle amansız bir savaşa girer. Hollandalı fotoğrafçı David Verbeek’in yönettiği ve senaryosunu yazdığı “Aşırı Küçük Bir Nesne” bir fotoğrafçının Tayvan’ın başkenti Taipei sokaklarındaki gece çekiminde yaşadıklarını anlatıyor. “Aga”, “Sessizlikte”, “Doğum Günün Kutlu Olsun”, “Meleklerin Koruyucusu” , “Yük” ve “Volkan” yarışan diğer filmler. Kazananlar yarın akşam düzenlenecek törende açıklanacak.
#8. Malatya Uluslararası Film Festivali
#Sinema
#Film
٪d سنوات قبل