|

Duyarlı öğrencilerden çevre temizliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü görevlileri, 30 öğrenciyle birlikte İstanbul Boğazı'nda katı atık toplayarak çevreye karşı duyarlılık gösterdi

Aybike Eroğlu
00:00 - 24/03/2012 Cumartesi
Güncelleme: 23:00 - 23/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
Duyarlı öğrencilerden çevre temizliği
Duyarlı öğrencilerden çevre temizliği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, rutin olarak sürdürdüğü deniz yüzeyi temizlik çalışmalarına üniversite öğrencileri de destek verdi. Şişhane'de bulunan müdürlüğün merkezinde toplanan Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören 30 öğrenci, görevlilerle birlikte 8 tekne aracılığıyla denize açılarak, Karaköy ve Eminönü kıyılarında katı atık toplanması çalışmalarına katıldı. Konuyla ilgili bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cevat Yaman, İstanbul sınırları içerisinde her gün deniz yüzeyi temizliği yapıldığını belirterek, "Günde yaklaşık 300 kilogram katı atık topluyoruz" dedi. Toplanan katı atıklardan plastik olanları geri dönüşüm tesislerine gönderdiklerini kaydeden Yaman, "Bugün öğrenci arkadaşlarla birlikte çevre temizliği konusundaki hassasiyeti arttırmak için bir çalışma yaptık. Bu çalışmaya duyarlılık göstermeleri bizi çok sevindirdi" diye konuştu.

Yaman, İstanbul Boğazı'ndan en çok plastik atıkların çıkarıldığını ifade ederek, "Pet şişeler, ekmek kırıntıları, kağıt gibi deniz yüzeyinde durabilen atıkları temizliyoruz. Her gün rutin olarak yapıldığı için bugünki çalışmamızda çok fazla atık bulamadık. Yağışlı havalarda derelerle birlikte bu atıklar çoğalıyor. Ancak çalışmalarımızı sürdürerek ve denizi koruma bilincini arttırarak denizlerimizi koruyacağız" şeklinde konuştu.


12 yıl önce